Antena Meniu Search
x

Caniculă în prima zi din august. E Cod portocaliu în București și 23 de județe din țară, cu temperaturi de 40 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat care vizează, parţial sau integral, 23 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi o atenţionare Cod galben pentru 25 de judeţe (parţial sau integral), valabilă pe parcursul zilei de duminică.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2021, 11:41

Cod portocaliu de caniculă pentru București, cu temperaturi care ajung la 40 de grade
Cod portocaliu de caniculă pentru București, cu temperaturi care ajung la 40 de grade - Profimedia Images

Potrivit ANM, vremea va fi caniculară în Capitală, în cursul zilei de duminică, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat (indicele temperatură-umezeală - ITU va depăși pragul critic de 80 de unități).

Temperatura maximă va avea valori de 38 - 40 de grade, iar minima nopţii de duminică spre luni va fi de 20 - 23 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab duminică şi va fi moderat, cu uşoare intensificări (rafale de 35 - 40 km/h) pe parcursul zilei de luni. Avertizarea este valabilă până luni, la ora 22.00.

Disconfort termic ridicat în aproape toată țara

Sub Cod portocaliu de caniculă se mai află judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Ilfov şi parţial judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Alba.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, conform atenţionării Cod galben, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 şi 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Sub Cod galben de caniculă se află judeţele Iaşi, Vaslui, Tulcea, Constanţa, Covasna, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Sălaj şi Satu Mare, şi parţial, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Harghita, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Caniculă în prima zi din august. E Cod portocaliu în București și 23 de județe din țară, cu temperaturi de 40 de grade Celsius