Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce a lăsat în urmă furtuna care a lovit în Bucureşti şi Ilfov. Cod portocaliu de ploi în următoarele ore

Ultima raportare a Departamentului pentru Situații de Urgență arată că probleme deosebite nu au fost nicăieri în țară. Facem, bineînțeles, comparația cu ultima furtună care a provocat pagube însemnate și care a luat vieți omenești. 

de Bogdan Dinu

la 30.09.2024 , 08:35

Dar cum paza bună trece primejdia rea, mii de pompieri și de jandarmi au fost în teren în această noapte. Peste 5.000 de persoane au fost evacuate din case, în 28 de localități diferite din patru județe. Cele mai multe persoane din județul Galați, dar situații au existat și în Vaslui, Brașov și Argeș. Au fost și cazuri în care pompierii au avut de îndepărtat copaci sau stâlpi prăbușiți din cauza vântului puternic. În 13 cazuri, aceștia s-au prăbușit pe case sau pe mașini, însă nu au existat nicăieri victime. Au fost probleme și cu circulația feroviară, în județul Hunedoara, acolo unde trenurile au fost oprite după ce un copac a căzut pe linia de contact.

În mai multe județe au fost emis mesaje RO-Alert, seara trecută, iar Inspectoratele pentru Situații de Urgență au afișat mesaje de atenționare inclusiv pe panourile de informare din marile orașe.

Cod portocaliu de ploi torenţiale în Bucureşti și în Ilfov: copaci căzuţi, locuinţe şi străzi inundate

Vezi și

Potrivit ISU București-Ilfov, pe durata codului portocaliu, de duminică de la ora 8.00 până luni la ora 5.30, pompierii au avut 45 de intervenții în București și județul Ilfov. Dintre acestea, 26 de intervenții au fost pentru extragerea apei acumulate în locuințe, curți și străzi, iar alte 17 intervenţii au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți.

Pe acelaşi subiect

Atenționările de vreme rea nu s-au încheiat. 

Meteorologii estimează că ploile vor continua și zilele următoare.

Un cod portocaliu de ploi torențiale și abundente, intensificări ale vântului este valabil până la ora 10.00, în Moldova, Dobrogea, centrul și estul Munteniei, estul și sudul Transilvaniei, zona de munte a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița. În aceste zone, în intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...70 l/mp și local peste 80...100 l/mp. Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70...85 km/h.

Ministrul Energiei: Din fericire, nu sunt probleme speciale în reţeaua de transport şi distribuţie a energiei electrice

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, duminică seară, că nu sunt probleme speciale în reţeaua de transport şi distribuţie a energiei electrice, dar există câteva intervenţii în judeţele Galaţi şi Constanţa. "Facem tot ceea este posibil pentru a reduce la minim timpii de intervenţie şi remediere a oricăror avarii", a transmis ministrul.

"Tocmai s-a încheiat o nouă şedinţă a Comandamentului energetic. Toată lumea este la datorie, indiferent de oră. Din fericire, nu sunt probleme speciale în reţeaua de transport şi distribuţie a energiei electrice, în acest moment. Electrica DEER a raportat un incident punctual în zona Cişmele, Jud. Galaţi, unde un copac a căzut peste reţeaua de medie tensiune, între doi stâlpi, rupând conductorii. Cu toate acestea, nu sunt abonaţi casnici nealimentaţi în zona afectată", a transmis, duminică seară, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a adăugat că "paza bună trece primejdia rea".

"Primejdia nu a trecut. Suntem extrem de atenţi în următoarele ore la situaţia de la Galaţi, dar şi în zona Constanţa. Facem tot ceea este posibil pentru a reduce la minim timpii de intervenţie şi remediere a oricăror avarii. Mulţumesc tuturor echipelor care sunt permanent în alertă şi în teren", a mai transmis ministrul.

Până la ora 20.00, potrivit IGSU, s-au raportat probleme din cauza vremii în 16 judeţe.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Vremea » Ce a lăsat în urmă furtuna care a lovit în Bucureşti şi Ilfov. Cod portocaliu de ploi în următoarele ore