Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul a lovit din nou pe litoral. Localnicii din Vama Veche s-au temut de un nou dezastru

Un ciclon din Mediterană a adus ploi de proporţii în jumătate din ţară şi a scăzut brusc temperaturile. În 24 de ore, furtunile au traversat ţara din Oltenia în Dobrogea şi au inundat zeci de localităţi. În judeţul Constanţa a plouat într-o zi cât pentru două luni, iar pe litoral a plouat cu mesaje RO-Alert. 

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 19:15

La Vama Veche au curs din nou puhoaie pe străzi, după o ploaie cu bulbuci. Autorităţile au emis mesaje de avertizare RO-Alert. Localnicii s-au temut să nu vină peste eei o viitură ca acum două săptămâni, când şuvoaiele au rupt plaja şi au răsturnat maşini.

Pe plaja, peisajul nu e mai placut. Sezlongurile stranse, nisipul ud şi vântul puternic stau drept dovada ca toamna calendaristica si-a intrat in drepturi. Norii de furtună au brăzdat cerul la Constanţa şi au adus averse în jumătate de zi cât pentru două luni. Multe străzi s-au umplut de apă, iar traficul a fost paralizat.

La Agigea, o vijelie de jumătate de ceas a inundat curţi şi case. Pompierii au venit cu pompe de mare putere ca să scoată apa din locuinţe. "Plouă undeva mai sus şi de acolo vine toată, că nu există niciun dig, niciun fel de scurgere. Apa era până la genunchi. Şi ne-am trezit noaptea", ne spune un bărbat.

Vezi și

Temperaturile au scăzut brusc

Pe acelaşi subiect

Potop şi la Techirghiol, unde maşini şi oameni au înotat în ape. Un localnic s-a înfăşurat în pelerină, ca să nu îl ude ploaia, dar nu a avut ce face şi a mers prin bălţile care treceu de genunchi.

La munte, primul episod de toamnă a adus un val de ceaţă şi ploi, iar temperaturile au scăzut brusc: 7 grade sunt acum în termometre la aproape 2.000 de metri altitudine. Ploile au răpăit şi în Moldova. Un pasaj rutier din Iaşi s-a transformat în canal navigabil - doar şoferii de camioane s-au încumetat să treacă prin el.

"Urmează o perioadă destul de scurtă în care ploile vor fi în restrângere ca arie, doar la deal şi la munte va mai ploua, însă de vineri, din nou, din partea de vest a ţării aria ploilor va fi în extindere şi vom avea un sfârşit de săptămână cu destul de multe ploi în aproape toată ţara", explică Oana Păduraru, meteorolog ANM.

20 de judeţe sub cod galben

20 de judeţe şi Bucureştiul sunt sub avertizare - cod galben de ploi până diseară. 

Vremea s-a răcorit brusc de la o zi la alta, dar temperaturile au ajuns practic la valorile normale pentrui această dată şi care nu ar trebui să mai depăşească 25 de grade pe nicăieri în ţară. De mâine vreme se încălzeşte în toată ţara, iar la Bucureşti va fi vreme de vară - până la 32 de grade Celsius. Temperaturile generoase dispar, însă, rapid. În weekend se strică din nou vremea

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Vremea » Ciclonul a lovit din nou pe litoral. Localnicii din Vama Veche s-au temut de un nou dezastru