Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 18 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Vremea de mâine în România. În intervalul 17 noiembrie - 18 noiembrie 2023 cerul se va înnora treptat dinspre vestul-sud-vestul ţării, iar ploile se vor extinde şi vor cuprinde jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar începând din orele serii şi celelalte regiuni. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de precipitaţii mai însemnate, peste 15...20l/mp, iar la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 80...90 km/h, visolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar cu viteze mai mici (în general de 45...55 km/h) şi în vest, sud-vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade.
Vremea va fi vântoasă în majoritatea regiunilor.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 15:23

lapoviță și ninsoare
Vremea de mâine 18 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii ziua - pe arii relativ extinse, iar noaptea în restrângere către jumătatea de sud-est a ţării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei, zone unde se va depune strat de zăpadă şi ploi în rest, exceptând zonele deluroase din rest, iar în cursul nopţii în Dobrogea şi Muntenia, unde pe arii restrânse vor fi şi lapoviţe şi ninsori.

Cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate în jumătatea estică a teritoriului şi la munte, local de 25...35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. În est, sud-est şi sud-vest vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar în sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi rafale susţinute în general de 85...90 km/h şi chiar de peste 100 km/h - în bazinul vestic al Mării Negre.

La munte rafalele vor depăşi 60...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, 80...110 km/h şi prin urmare va fi viscol şi vizibilitatea va scădea sub 50 m. Temporar fenomenul de viscol se va semnala şi în Subcarpaţii Moldovei şi de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

Prognoza meteo sâmbătă 18 noiembrie 2023 București

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi noros şi va ploua (cantităţi de apă de 15...20 l/mp), iar în a doua parte a nopţii, trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea cu rafale de 50...55 km/h.

Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

Vremea de mâine la munte, 18 noiembrie 2023

Vremea se va înrăutăţi. Cerul va avea înnorări, temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat peste 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor fi susţinute şi vor depăşi 80...110 km/h. Pin urmare va fi viscol şi vizibilitatea va scădea sub 50 m. Valorile termice vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior şi inclusiv în cursul zilei vor fi preponderent negative.

Vremea în Europa

Vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii în nord-vestul, în partea central-estică a continentului, în zonele învecinate bazinului vestic al Mării Negre precum şi în cele aflate la sud de Marea Nordului. Acestea vor fi sub formă de ploaie în nord-vest, iar în rest precipitaţii mixte. Pe alocuri se pot acumula cantităţi însemnate de apă. În celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în nord-vestul şi sud-estul Europei. În sud-est vor fi rafale de peste 60 km/oră.

Temperaturile vor fi în uşoară scădere în partea de răsărit, iar în vest şi sud-vest vor creşte uşor, dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. În zonele mai joase de relief, mai ales la începutul şi finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 18 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Zonele unde se va depune strat de zăpadă