Antena Meniu Search
x

A cincea zi consecutivă cu cod roșu de furtuni în România

Codurile de vreme rea cad în rafale asupra României. Furtunile au lovit cu furie zeci de oraşe şi sate, iar viiturile au distrus sute de gospodării. Este a cincea zi consecutiv în care meteorologii emit cod roşu de furtună. Oamenii din Suceava au fost anunţaţi prin Ro-Alert de pericol. Şi în zilele următoare sunt anunţate ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara.

de Redactia Observator

la 14.06.2020, 03:20

Vezi și
  • Va fi cod galben până marți dimineața în toată România.
  • PLoaia abundentă a provocat inundații în multe localități.

Vreme extremă şi avertizari zilnice de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Aşa a arătat aproape toată săptămâna. În multe zone, a plouat în câteva ore cât pentru toată luna.

În judeţul Iaşi, grindina a făcut prăpăd. Curţile şi grădinile oamenilor au fost acoperite de un covor de gheaţă.

În Botoşani, furtuna a pus la pământ copaci şi a smuls acoperişul unui bloc. Mai multe maşini au rămas blocate, după ce au fost surpinse de ape.

În Vaslui, un bărbat şi fiul lui în vârstă de 1 an şi 5 luni au rămas prinşi sub un copac pus la pâmănt de vântul puternic.

În Sighetul Marmaţiei, din cauza scurgerilor de pe versanţi, canalizarea nu a mai făcut faţă. 20 de gospodării şi aproximativ 10 kilometri de drum au ajuns sub ape.

În judeţul Braşov, 11 localităţi au fost afectate de inundaţii. Pompierii au intervenit cu autospeciale şi motopompe pe tot parcursul nopţii pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

În municipiul Braşov, o trecere pe sub pasarelă a fost închisă traficului rutier după ce a fost inundată.

Moldova, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei se află sub codul portocaliu până la noapte. Apoi toata ţara va ramâne sub cod galben până marţi dimineaţă.

Însă şi săptămâna viitoare se anunţă vreme instabilă. Cel mai probabil, atenţionarea va fi din nou prelungită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » A cincea zi consecutivă cu cod roșu de furtuni în România