Antena Meniu Search
x

Cod galben de caniculă în aproape toată România. ANM anunţă temperaturi de până la 37 de grade Celsius

Avertizare ANM de caniculă! Meteorologii au emis pentru duminică o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic, valabil în 29 de județe. 

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 10:21

Cod galben de caniculă în aproape toată România. ANM anunţă temperaturi de până la 37 de grade Celsius
Cod galben de caniculă în aproape toată România. ANM anunţă temperaturi de până la 37 de grade Celsius - Profimedia Images

Sunt vizate de codul galben județele Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade.

Caniculă şi în Bucureşti

În Capitală va fi caniculă de duminică până marți dimineața, la ora 10.00, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă de ANM.

Meteorologii susțin că valul de căldură și canicula vor persista și se vor intensifica în Capitală, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va continua să depășească pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade (duminică) și va fi de 38-39 de grade (luni). Temperaturile minime vor fi de 19-21 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Cod galben de caniculă în aproape toată România. ANM anunţă temperaturi de până la 37 de grade Celsius