Antena Meniu Search
x

Cod galben de vânt puternic în 18 de judeţe: rafalele vor depăşi 100 km/h. Zonele vizate de avertizarea ANM

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru 18 județe din țară, valabilă până duminică dimineața. 

de Redactia Observator

la 10.02.2024, 11:23

Potrivit ANM, sunt vizate, integral sau parțial, județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane rafalele vor depăși 90...100 km/h. Avertizarea este în vigoare de sâmbătă de la ora 18.00 până duminică la ora 8.00.

Meteorologii au emis și o altă avertizare Cod galben de vânt, care va fi în vigoare duminică între orele 8.00 și 22.00. Pe lângă județe vizate de prima avertizare, cea de-a doua cuprinde și Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

ANM anunță că intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni, vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sudestul teritoriului.

Vremea în Bucureşti. Duminică, maxime de 21 de grade

Temperaturile maxime vor ajunge duminică până la 21 de grade, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă sâmbătă de Administrația Națională de Meteorologie. Conform meteorologilor, de sâmbătă de la ora 18.00 până duminică la ora 8.00, în Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 6-9 grade. Duminică, între orele 8.00 și 22.00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35...45 km/h).

Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Cod galben de vânt puternic în 18 de judeţe: rafalele vor depăşi 100 km/h. Zonele vizate de avertizarea ANM