Antena Meniu Search
x

Video Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi alte 6 judeţe. Urmează zile de foc cu 40 de grade ziua, şi 22 de grade noaptea

Va fi o vară lungă şi fierbinte, avertizează meteorologii români. Dacă azi a fost cod galben de caniculă în toată ţara, mâine în sud şi est va fi cod portocaliu. Temperaturile se vor apropia de 40 de grade în timpul zilei, în noaptea nu vor coborî sub 22. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.08.2023, 19:22

Vezi și

Aproape de finalul verii suntem ca în cuptor. Temperaturile au urcat cu mult peste cele normale pentru această perioadă. Este miezul zilei iar în Capitală sunt 38 de grade la umbră si 40 de grade la soare. Sunt temperaturi cu 5 poate chiar 6 grade Celsius mai mari faţă de valorile normale pentru această perioadă. O oră mai târziu, temperatura resimţită a urcat la 41 de grade Celsius.

Cupola de foc formată va accentua disconfortul termic în majoritatea zonelor din țară

Temperaturi extreme sunt în toată ţara. Iar de mâine se face şi mai cald. Va fi cod portocaliu în şase județe din sud-est plus Capitala. Restul ţării rămâne sub cod galben. "Ne asteptam ca mâine, luni, 21 august, să inregistrăm o maximă de 39 de grade", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM. Temperatura maximă va fi atinsă la Giurgiu. 38 de grade vor fi în Bucureşti, Brăila, Galaţi şi Călăraşi.

Nici noaptea, mercurul din termometre nu o să scadă sub 22 de grade Celsius. "Acest val de aer cald se va menţine pe aproape tot parcusul săptămânii care urmează in consecintă, disconfortul termic va fi ridicat în toate regiunile. Estimările meteo pentru următoarele 4 saptamani ies cu diferite variatii peste ceea ce ar fi normal la această dată", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM. Cupola de foc formată va accentua disconfortul termic în majoritatea zonelor din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi alte 6 judeţe. Urmează zile de foc cu 40 de grade ziua, şi 22 de grade noaptea