Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șapte județe și Capitala, sub avertizare cod portocaliu de vreme extremă. ANM anunță caniculă în România, azi și mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Codul portocaliu este valabil, mâine, în București și județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Ilfov.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.08.2023, 13:14

Vezi și

Codul galben este valabil azi și mâine, 20 și 21 august. În acest interval, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade. Potrivit ANM, valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și șapte județe

Pe acelaşi subiect

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă mâine, 21 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

În aceste zone, valul de căldură și canicula se vor intensifica și se vor înregistra temperaturi 

maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Prognoză specială în București

Valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă, cu maxime termice de 37...38 de grade, iar luni (21 august) se vor înregistra 39 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18...22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul dimineților și nopților, iar vântul slab până la moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Vremea » Șapte județe și Capitala, sub avertizare cod portocaliu de vreme extremă. ANM anunță caniculă în România, azi și mâine