Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Cod roșu de caniculă, sâmbătă și duminică, în mai multe județe și București. ANM prelungește alerta de căldură extremă pentru sudul țării

Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod roșu de caniculă, valabile sâmbătă și duminică, în mai multe județe din sudul țării. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de
grade Celsius la umbră, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 14:11

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben, portocaliu și roșu de vreme extremă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie

Vezi și

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe acelaşi subiect

Valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități. Notă: Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 22 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD ROȘU de caniculă, sâmbătă, în 5 judeţe

Interval de valabilitate: 22 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei, dar se extinde în Dobrogea continentală. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) s eva situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Notă: Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noptile vor fi tropicale cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD ROȘU de caniculă şi în Capitală

Interval de valabilitate: 23 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturăumezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Notă: La începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Prognoză specială pentru București

Vremea în Capitală va fi caniculară, cu maxime care vor ajunge duminică la 38 de grade, se arată în prognoza specială emisă vineri de ANM. Aastfel, de vineri până sâmbătă la ora 10.00, în zona Capitalei, valul de căldură va persista, dar va diminua ușor în intensitate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade. De sâmbătă până duminică la ora 10.00, valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare seara și la începutul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade. De duminică până luni dimineața la ora 10.00, valul de căldură va fi intens și persistent. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Vremea » Cod roșu de caniculă, sâmbătă și duminică, în mai multe județe și București. ANM prelungește alerta de căldură extremă pentru sudul țării