Antena Meniu Search
x

Cod roşu de furtuni violente în Galaţi. Norii au luat aspect de tornadă (Video)

Şi în sudul ţării, în Giurgiu şi Teleorman, oamenii s-au trezit cu apa până la brâu, în curţi şi în case. Iar în Mehedinţi, o familie a rămas izolată pe câmp, după ce nu au mai putut trece pârâul.

de Redactia Observator

la 04.06.2019, 12:14

Vezi și

Şi în sudul ţării, în Giurgiu şi Teleorman, oamenii s-au trezit cu apa până la brâu, în curţi şi în case. Iar în Mehedinţi, o familie a rămas izolată pe câmp, după ce nu au mai putut trece pârâul. În Buzău un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a scăpat maşina de sub control pe o şosea acoperită de puhoaie de apă. Iar meteorologii nu vin cu veşti deloc bune. Pentru încă două săptămâni, ploile, grindina şi vijeliile vor mătura ţara.​

Oamenii din Corod sunt disperaţi. Ploile torenţiale au umflat râul, iar viitura a măturat totul în cale şi a distrus peste 60 de gospodării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi în alte zone din Galaţi, inundaţiile au făcut ravagii. A fost cod roşu de vijelii pentru mai multe localităţi din judeţ. Apele au acoperit şi sosele.

Probleme au fost şi înainte de lăsarea nopţii. În judeţul Mureş, dar şi în apropiere de Băile Felix au fost înregistrate fenomene asemănătoare tornadelor, chiar în timpul codului portocaliu de furtună. Din fericire nu au fost semnalate pagube materiale.

Furia naturii ia în continuare şi vieţi. În Buzău, pe DN10, un bărbat de 47 de ani a murit după ce maşina sa a derapat pe şoseaua acoperită de o viitură şi s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Martorii au încercat să-i acorde bărbatului primul ajutor, însă nu a mai putut fi salvat.

Ploile nu se mai opresc de mai bine de o săptămână. Şi au acoperit mare parte din ţară. În două zile, au căzut cantităţi uriaşe de apă, cât pentru întreaga lună iunie. Într-un sat din Giurgiu, oamenii s-au trezit ieri de dimineaţa în case cu apa până la brâu. A fost cod portocaliu de ploi şi vijelii în mai multe judeţe din Muntenia, Oltenia, Moldova şi Transilvania şi cod galben în Banat şi Dobrogea.

În timp ce unii pun saci în calea apelor ca să-şi protejeze casele, în Prahova, salvatorii caută de câteva zile un copil luat de ape. Cei trei fraţi ai lui au fost găsiţi morţi. Într-un sat din Argeş, oamenii dau vina pe lucrătorii de la drumuri care nu au curăţat şanţurile. Toată apa de pe asfalt s-a scurs în casele lor.

Drumul care leagă Bucureştiul de Alexandria a fost acoperit complet de apă, în dreptul localităţii Drăgăneşti Vlaşca. Iar un cartier întreg din Alexandria s-a trezit sub ape, tot din cauza canalizării. Natura s-a dezlănţuit şi în Mehedinţi. O ploaie scurtă a umflat apele unui pârâu. Patru oameni care erau cu animalele la păscut au rămas izolaţi şi au avut nevoie de ajutor.

Ploile au făcut ravagii în 25 de judeţe din ţară. Pompierii au salvat 35 de oameni din calea apelor, iar peste o sută de persoane au fost evacuate. 90 de localitatăţi şi sute de case sunt afectate de cele mai grave inundaţii din acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cod roşu de furtuni violente în Galaţi. Norii au luat aspect de tornadă (Video)