Antena Meniu Search
x

Video Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Primii fulgi de zăpadă în București, de Ziua Națională

Calendaristic este ultima zi de toamnă, urmează întâia zi de iarnă. Simona Căpșușă, meteorolog Observator, a dezvăluit ce se va întâmpla cu vremea, nu doar în această minivacanţă de Ziua Națională, dar şi de Crăciun și de Revelion.

de Simona Căpşună

la 30.11.2022, 15:10

Vezi și

Vine frigul, gerul nu. Încă. Din punct de vedere meteorologic , gerul înseamnă minus 10 grade Celsius. Acesta este pragul. Nu vorbim despre astfel de temperaturi, nici măcar în depresiuni. Iar temperaturile de mâine, când sărbătorim Ziua Națională, vor fi cele specifice acestei perioade, cele normale pentru începutul iernii. Mai puțin prin sud.

Primii fulgi de zăpadă în București, de Ziua Națională

De exemplu, pe 1 Decembrie, în București vor fi doar 2 grade Celsius. Este o temperatură foarte scăzută pentru primele zile de iarnă. Ar fi trebuit ca în termometre să fie valori de 7 - 8 grade Celsius. În plus, este posibil ca mâine, în Capitală, să vedem chiar primii fulgi de zăpadă.

Vom avea o lună decembrie destul de normală, din punct de vedere meteorologic. Se anunță o lună cu multe precipitații, în următoarele două săptămâni, și cu temperaturi mai mici decât cele normale, mai ales în sud și est. Precipitații care ar putea fi și ninsori.

Pe acelaşi subiect

În minivacanța aceasta, temperaturle sunt destul de scăzute. O veste bună pentru cei care sunt la munte, în Bucovina, pentru că acolo va ninge. Acolo va fi un peisaj adevărat de iarnă. În rest, din păcate, vor fi mai mulți nori, vor fi ploi, dar și posibile lapovițe și ninsori. Din păcate, vântul va fi cel care va crea probleme. Inclusiv mâine, la parada de 1 Decembrie.

Va ninge de Crăciun și Revelion?

Propriu-zis, daca va ninge în acele zile, este greu de spus de acum. Însă, plecând de la această prognoză, în care temperaturile pentru întreaga lună sunt cel puțin normale, dacă nu mai mici, pe partea de sud și est, asta înseamnă că în perioada Crăciunului și a Revelionului, valorile maxime la nivelul întregii țări ar rebui să fie cuprinse între minus 1 și 6 sau 7 grade. Și, cum sunt anunțate precipitații normale sau chiar mai multe decât ar fi normal, șansele sunt foarte mari ca de Crăciun să avem strat de zăpadă în majoritatea zonelor țării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Primii fulgi de zăpadă în București, de Ziua Națională