Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Două milioane de americani au rămas fără curent, după ce uraganul Beryl a lovit Texasul

Nu e vreme de vacanţe! Americanii îşi amână concediile! În sud se năpusteşte uraganul peste ei, iar în vest sunt călduri infernale. În Turcia, mai multe cartiere au fost înghiţite de ape, iar Italia este împărţită între avertizări de caniculă şi de vijelii. 

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 10:23

Peste ocean, în statul american Texas s-a aşternut bezna -  Uraganul Beryl, venit din Marea Caraibelor, a lovit cu o forţă nemaivăzută. 

Aproape două milioane de americani nu mai au curent. Transportul public a fost suspendat, iar peste 1.300 de zboruri au fost anulate. Cel puţin două persoane au murit. Imaginile de după dezastru sunt parcă desprinse dintr-un film de groază. 

Vijelia a smuls acoperişurile şi tencuiala de pe case şi a pus la pământ zeci de stâlpi de înaltă tensiune şi copaci. "Această creangă de copac ar fi putut trece prin acoperişul casei noastre, nu prin şopronul nostru. Aşa că trebuie să fim recunoscători pentru asta", a declarat un localnic.

Vezi și

Europa, lovită de furtuni şi caniculă

Pe acelaşi subiect

Nici în Europa vremea nu a fost una prea prietenoasă. Într-un complex de blocuri din Muntenegru, vântul a suflat atât de tare încât mai multe scaune au fost aruncate de pe un balcon pe altul. 

Între timp, în restul Peninsulei Balcanice se anunţă zile de foc. Albania se confruntă cu un val de căldură. Guvernul de la Tirana a anunţat că oricine va provoca incendii de vegetaţie în mod deliberat sau accidental, va fi pedepsit cu până la 15 ani de închisoare.

În Italia, furtuna a transformat lacul Como într-o groapă de gunoi. La mal, unde apa avea culoarea safirului, turiştii au văzut doar nămol şi mormane de pet-uri. Întreaga regiune a fost sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi vânt puternic.

Gunoaiele au ajuns în lacul Como aduse de un râu, umflat de ploile dezlănţuite. Puhoaiele au inundat zeci de case de vacanţă şi cafenele din localităţile de pe mal. 

"Scoatem apa încă de dimineaţă, de la ora 8. Tot localul este inundat, iar apa pare că iese de sub pământ. Este dezastru! Un dezastru! Toate frigiderele sunt... trebuie să le aruncăm la gunoi!", spune un localnic. 

În regiunea Piemont, care are capitala la Torino, a căzut atâta grindină, încât autorităţile au avut nevoie de utilajele pentru deszăpezire ca să adune gheaţa de pe străzi. Oraşul Alessandria a fost acoperit de un strat alb, gros de 30 de centimetri, care s-a depus rapid. 

Ploile torenţiale au provocat inundaţii de proporţii şi în Turcia. În oraşul Ordu, de la Marea Neagră, a plouat două zile fără oprire. Mai multe alunecări de teren s-au produs, iar un pârâu ce traversa localitatea a luat proporţii şi a inundat şapte cartiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Vremea » Două milioane de americani au rămas fără curent, după ce uraganul Beryl a lovit Texasul