Antena Meniu Search
x

Video Potop în Bucureşti şi în ţară: Străzi inundate, strat de gheaţă, zeci de maşini distruse de copacii doborâţi: "Ferească-mă Dumnezeu, ce e aici!"

Vremea trece printr-o perioadă a extremelor. Capitala şi multe judeţe din sud şi est au fost, în acelaşi timp, sub avertizare de caniculă, dar şi sub cod de ploi torenţiale şi vijelii. Furtunile puternice au semănat probleme peste tot pe unde au trecut. Zeci de copaci au fost smulşi sau rupţi de vântul puternic şi au pus în pericol chiar şi vieţi omeneşti. Nordul ţării a fost, în schimb, cel mai afectat de furia naturii. 

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 08:19

Codul portocaliu de vreme severă a lăsat în urmă dezastru în Capitală. În doar câteva minute, străzile au fost inundate, iar zeci de copaci au fost doborâţi de vijelia puternică şi au căzut peste maşini. Aproape 40 de autoturisme, dar şi o motocicletă au fost avariate.

Dezastru în Bucureşti, după codul portocaliu de furtuni

Condiţiile extreme au pus în pericol chiar şi vieţi omeneşti.

Vezi și

O persoană a fost rănită, după ce a fost lovită de o creangă în cădere, iar o alta s-a speriat cumplit, după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla.

Pe acelaşi subiect

Vântul a fost atât de puternic încât a smuls şi gardul unei locuinţe. 

Grindina şi ploaia torenţială au făcut ravagii în Suceava

O avertizare nowcasting de cod roşu a făcut ravagii şi în Suceava. Ploaia torenţială cu grindină de câţiva centimetri a lovit mai multe localităţi. 

În localităţile Salcea şi Moara, oamenii au fost surprinşi de şuvoaiele care le intrau în case. A fost nevoie de ajutorul echipajelor de salvare pentru a scoate apa din gospodării.

Alin Găleată, ISU Suceava: Au evacuat apa din curţi, subsoluri sau garaje, fie au îndepărtat arbori doborâţi de vijelie şi chiar materiale de construcţii, provenite de la două acoperişuri de casă, luate de vântul puternic. 

Vântul a bătut cu puterea unui uragan, în Comarnic

În Prahova, localnicilor din Comarnic nu le-au venit să creadă când au văzut că bucăţi de acoperiş de pe o şcoală sunt purtate de vânt până la casele lor. Vântul care a bătut cu puterea unui uragan a distrus instituţia de învăţământ: "Ferească-mă Dumnezeu, ce e aici! Toată şcoala a făcut-o praf. Au ajuns scândurile de mi-au dezvelit casa".

Şi judeţele Iaşi şi Botoşani au fost puternic afectate de furtuni. Străzile cartierului ieşean Copou au fost împânzite de crengi, iar un copac a căzut peste o maşină în mers.

Din weekend revine canicula

După zile de caniculă şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, vremea s-a răcit brusc în mare parte a ţării, iar temperaturile au scăzut în unele locuri cu 15 grade Celsius. Medicii spun că aceste modificări semnificative ale vremii ne afectează sănătatea și starea de spirit.

Dr. Bogdan Mincu, doctor în stiinţe medicale: Oscilaţiile mari de temperatură, în special peste 10 grade Celsius, afectează în special pacienţii cu boli cronice pulmonare şi cardiovasculare. 

Meterologii au anunţat ploi puternice şi vijelii de cod portocaliu şi în zilele următoare.

Meda Andrei; meteorolog ANM: Intensificări ale vântului, la codul galben 50-70 de km/h, în timp ce la codul portocaliu se pot depăşi 90 km/h.  Iar, de asemenea, este posibil, ca din loc în loc, să mai apară şi câte o vijelie puternică. 

Din weekend revine canicula şi vom avea din nou temperaturi peste 35 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Vremea » Potop în Bucureşti şi în ţară: Străzi inundate, strat de gheaţă, zeci de maşini distruse de copacii doborâţi: "Ferească-mă Dumnezeu, ce e aici!"