Antena Meniu Search
x

Video După valul de caniculă, ne aşteaptă furtuni puternice. Zonele lovite de ploi torenţiale şi vijelii în weekend

România este lovită de primul val de caniculă de vara aceasta. Bucureştenii au simţit astăzi temperaturi 37 de grade Celsius. Cei mai mulţi au plecat de acasă cu apă şi umbrele de soare. Alţii nu au mai suportat arşiţa şi s-au răcorit în fântânile stradale. Temperaturile extreme nu dispar. Vom avea parte de încă două zile de foc, după care vin furtunile. 

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 20:03

Vezi și

Un val de aer fierbinte a cuprins Bucureştiul la miezul zilei. Au fost 35 de grade celsius la umbră şi atmosferă sufocantă. 

Andreea Milea, reporter Observator: Este ora prânzului şi deşi încă nu s-a atins temperatura maximă, la soare este greu de stat aşa că oamenii s-au retras pe bănci, la umbră. 

Bărbat: Cald brusc. Stai la soare mori de căldură. De exemplu acum sunt 34 de grade aici. La umbră. Acolo în intersecţie sunt 40 de grade. 

Termometrele au urcat până la 37 de grade Celsius

Pe acelaşi subiect

În câteva ore, termometrele au urcat până la 37 de grade Celsius. Au căutat orice fir de umbră, dacă nu au avut... la purtător.

Femeie: O suportăm ce să-i facem, nu avem altă soluţie sau să stăm în casă. Am apă la mine, am avut cireşe fructe şi umbreluţa. Şi umbreluţă. E bună. 

Bărbat: E căldură mare azi dar am găsit pomul ăsta şi m-am dat la umbra lui. Cât e betonul ăsta de incins ridică temperaturi de nu poţi să stai.

După-amiază, nici umbra nu mai era de folos...Mulţi bucureşteni s-au răcorit pe stradă, cu apa din fântâni. 

Andreea Milea, reporter Observator: Şi vineri şi sâmbătă vom avea parte de caniculă în Bucureşti cu temperaturi de până la 35 de grade la umbră şi 37 de grade la soare. Atmosfera va fi greu de suportat mai ales că indicele de umiditate va ajunge la 80 de unităţi. 

Temperaturile extreme vor aduce şi furtuni puternice

Temperaturile extreme vor aduce şi furtuni puternice. Este cod galben în toată zona de munte, unde se anunţă ploi torenţiale, cu tunete şi fulgere. Sâmbătă şi duminică, vijeliile ajung şi în Bucureşti. 

Oana Catrina, meteorolog ANM: În seara zilei de sâmbătă şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Capitală aşteptăm manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Cu alte cuvinte averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului si foarte probabil vijelii şi căderi de grindină. 

Pe litoral, turiştii au avut noroc - briza mării i-a mai răcorit puţin. La amiază, nisipul era fierbinte, iar temperatura resimţită atingea 30 de grade Celsius.

Tânără: E frumos, mai mergem în apă cu câinele, ne plimbăm pe plajă.

Tânăr: Am văzut prognoza meteo şi am văzut vremea foarte frumoasă în acest weekend şi am zis să profităm.

Reporter: Care sunt metodele tale de a te răcori?

Tânăr: Orice băutură, doar să aibă foarte, foarte multă gheaţă ca să ne răcorim. E foarte cald peste tot, în toată ţara. În Bucureşti cel puţin nu putem respira. 

Sâmbătă temperaturile vor ajunge si la 37 de grade celsius în sud. De duminică vremea revine la normal şi vor fi temperaturi sub 30 de grade in toata ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » După valul de caniculă, ne aşteaptă furtuni puternice. Zonele lovite de ploi torenţiale şi vijelii în weekend