Antena Meniu Search
x

Video Europa, lovită de vreme extremă. Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, iar Franţa e răvăşită de furtuni şi inundaţii 

Europa se împarte între iarnă şi vară. În Italia, sudul este lovit de cea mai gravă secetă din ultimii ani, iar în nord - ninge ca în decembrie. Furtuna Louis a făcut ravagii în Franţa şi în Portugalia, iar Ministerul de Externe a emis atenţionare de călătorie. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 22:23

Vezi și

Nordul Franţei a fost răvăşit de fenomenele extreme. Vijelia a ajuns şi la 152 de kilometri pe oră. Zeci de copaci au fost doborâţi peste firele de înaltă tensiune, iar peste 90.000 de gospodării au rămas pe întuneric. Inundaţiile au făcvut ravagii în 27 de departamente. 

Toate trenurile din şi spre regiunea Normandia au fost anulate. Un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce maşina lui a fost luată de ape în vestul ţării, în apropierea oraşului Nantes. 

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Portugalia

Furtuna Louis a adus vânt puternic şi valuri uriaşe şi în Portugalia. Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie.

Pe acelaşi subiect

În oraşele din nordul Italiei, nu sunt semne de primăvară. Temperaturile sunt negative, iar utilajele de deszăpezire au fost trimise pe străzi. 

Sudul Italiei, lovit de cea mai gravă secetă din ultimii ani

În sud, Sicilia şi regiunea Basilicata se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii ani. Catania 18 grade Celsius. În Catania, mercurul din termometre a urcat la 18 grade, iar apa mării a devenit ispititoare pentru mulţi. 

În estul Chinei, mai multe persoane au fost rănite, după ce 100 de maşini s-au ciocnit pe o autostradă acoperită cu gheaţă. În ultimele săptămâni, mai multe zone din ţară au fost lovite de temperaturi negative istorice, ploaie şi viscol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Europa, lovită de vreme extremă. Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, iar Franţa e răvăşită de furtuni şi inundaţii