Antena Meniu Search
x

Video Frig peste toată ţara, temperaturi mai mici cu 15 grade în 24 de ore. La munte a nins, iar o furtună puternică de praf a acoperit Autostrada Soarelui

Vine frigul peste toată ţara. Temperaturile au scăzut cu 15 grade în ultimele 24 de ore. Deja în multe locuri din ţară vremea s-a schimbat brusc. În Constanţa, rafalele puternice au ajuns chiar și la 80 kilometri la oră. Mai mulţi copaci au fost smulşi şi doborăţi peste maşini, iar doi pescari au ajuns cu greu la mal după ce au fost surprinşi de o vijelie pe mare. O altă furtună puternică de nisip a lovit ieri după-amiază litoralul, după o zi în care oamenii au stat la plajă şi au făcut baie în mare.  

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 07:52

Vezi și

Codul galben de vânt puternic a făcut ravagii în toată ţara. În Constanţa, doi pescari au ajuns cu greu la mal, după ce au fost suprinşi de o furtună puternică pe mare. Autorităţile portuare au fost solicitate sa intervină pentru a-i ajuta, însă în cele din urmă pescarii s-au întors singuri la mal şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Pescari au fost surprinşi de furtună pe mare. Valurile ajung şi la doi metri înălţime. Aflându-se într-o situaţie dificilă aceştia şi-au căutat un refugiu şi l-au găsit aici în zona Cazinoului din Constanţa.

Vântul puternic a făcut ravagii şi în oraş. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au avariat mai multe maşini. Proprietarii au privit neputincioşi maşinile distruse.

Proprietar: Vântul a dărămat pomul ală care era aici. Era un pom care era însemnat de doi ani de zile şi ceva cu roşu.

Pe acelaşi subiect

Un copac rupt a distrus un loc de joacă

Unii copaci au rupt chiar şi cablurile electrice şi au distrus un loc de joacă. Din fericire niciun copil nu se afla în interiorul spațiului în acel moment. 

Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: ISU Constanţa a intervenit pentru degajarea mai multor copaci pe raza judeţului Constanţa astfel: doi în Neptun, unul în Olimp, patru în Constanţa şi unul în Jupiter.

Adrian Bâlbă, doctor în științe: Vântul se opreşte în formaţiuni de relier, din acest motiv în Dobrogea bate mai mult decât în alte locuri, zonele deschise, pe litoral şi mia mult. Vântul bate şi din cauza diferenţelor de temperatură ale aerului generate de încâlzirea diferenţiată a unor suprafeţe produse de om.

O furtună puternică de praf a acoperit Autostrada Soarelui

Imagini incredibile au fost surprinse şi pe Autostrada Soarelui ieri după-amiază. O furtună puternică de praf a acoperit şoseaua de mare vitează. Vizibilitatea a fost aproape zero, iar şoferii care s-au întors ieri de la mare au trebuit să reducă brusc viteza.

Şi litoralul a fost măturat de o furtună de nisip. Mulţi turişti erau încă la plajă când vremea s-a schimbat din senin. A început să bată vântul şi nori uriaşi de nisip s-au ridicat în aer. Oamenii au fugit disperaţi să se adăpostească. Şi asta după o zi în care pe litoralul românesc a fost cald ca-n sudul Spaniei. 26 de grade în aer, iar apa mării a avut 20 de grade.

Turiştii s-au bucurat că pot face plajă şi baie în mijlocul toamnei. 

Turistă: Tocmai de asta am venit! De plăcerea asta ca să facem baie, să ne bronzăm puţin, să facem poze, să ne simţim bine în weekend şi să ne bucurăm cât mai mult!

Mai multe avioane nu au putut ateriza în Capitală

În comuna Dârmănești, din judeţul Argeş, trei maşini au fost avariate după ce un copac a fost rupt de vântul puternic şi a căzut peste maşini. Un tânăr de 22 de ani, șoferul unuia dintre mașini, a fost rănit și a ajuns la spital. Au apărut probleme din cauza vremii şi la Bucureşti.

Mai multe avioane nu au putut ateriza în Capitală din cauza vântului puternic.

Aeronavele au fost redirecţionate spre Cluj şi Constanţa. 

La munte a nins

La Câmpulung Moldovenesc în schimb au căzut primii fulgi, iar valorile în termometre s-au apropiat de zero grade. Temperaturile au fost la extreme în toată ţara.

Dacă la Suceava şi Rădăuţi au fost cel mult 3 grade Celsius, în sud-estul ţării maximele au ajuns la 30 de grade Celsius. De miercuri meteorologii ne anunţă că vremea se va încălzi, temperaturile vor ajunge iar 25 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Frig peste toată ţara, temperaturi mai mici cu 15 grade în 24 de ore. La munte a nins, iar o furtună puternică de praf a acoperit Autostrada Soarelui