Antena Meniu Search
x

Video "Câte grade? Minus 2,9!" Prima zi cu temperaturi negative din toamna aceasta. Tot în România, turiştii fac plajă şi baie în mare la fel ca vara

România a fost astăzi ţara celor două anotimpuri. La mare, turiştii s-au bucurat de un ultim weekend ca de vară. Au făcut baie şi se pot lăuda cu un bronz de octombrie. La Miercurea Ciuc, însă, oamenii au scos deja garderoba de iarnă. Au fost primele temperaturi negative din această toamnă. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 07.10.2023, 19:53

Vezi și

Ei sunt Ştefan şi Clara, au 6 şi 8 ani şi au venit în Vama Veche să încerce plăcile de surf. Vântul nu i-a ajutat cu valuri, dar s-au bucurat de o baie în apa care a trecut de 20 de grade Celsius, cu 5 mai puţin decât s-au înregistrat în aer. Ştefan a intrat în mare şi spune că apa e caldă. "Mă distez când intru în apă, când mă joc cu nisipul, când stau să mă bronzez, mă joc", mărturiseşte şi Clara.

Plaja, plină de turişti în octombrie

La mijlocul lunii octombrie, plaja din Vama Veche a încântat zeci de turişti. "Vamaioţii se bucură de soare, de mare, de plaja goală şi de liniştea pe care doar acum o găsesc în această staţiune", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.     

"Din Bucureşti venim! Am intrat puţin în apă, nu am putut rezista. Pare o zi de vară, e perfectă. Am venit pentru bebeluşi, aerosoli", povesteşte un turist.

Pe acelaşi subiect

Tot din Capitală au ajuns pe litoral şi Patricia şi Cristi. Ea e elevă la Liceul de Arte, el este student la Medicină. Amândoi iubesc Vama şi au vrut să-şi ia la revedere de la ea aşa cum se cuvine. "Este ultimul weekend în care este mai frumos, sunt temperaturile mai ridicate şi după începem facultatea, respectiv şcoala şi nu mai avem timp", spune Cristi.

Turiştii îndrăgostiţi de Vama Veche

Staţiunea are însă şi "clienţi" vechi, care nu se mai dau duşi. "Din aprilie sunt aici, din 20, cu tobele. Le-am pus, am batut la ele, i-am lăsat pe toţi să bată. E altfel de lume, pe metru pătrat sunt oameni atât de inteligenţi că nu găseşti altunde în lume", spune un vamaiot.

Cine a trecut pe la mare, a intrat neapărat şi în cherhanale. Vremea neobişnuit de caldă a adus în Marea Neagră mai mult peşte decât de obicei.

"În momentul acesta avem doi chefali pe plită, un lufar care este unul dintre cei mai frumoşi lufari pe care i-am văzut în ultimii 15 ani în Marea Neagră, calcan pe plită. Fiind apa foarte caldă, au venit şi lufari mari", arată Sorin Rusu, bucătar.

Sub 0 grade la polul frigului din România

În polul frigului din România, în Harghita, iarna pare că şi-a intrat deja în drepturi. Au fost temperaturi negative la Miercurea Ciuc şi Joseni: "Câte grade am avut astăzi dimineaţă? Minus 2,9!"

  • Localnic: A fost frig, ca de obicei!
  • Reporter: Aţi pornit încălzirea?
  • Localnic: Sigur că da, e rece acasă. Suntem obişnuiţi deja, mica Siberie a ţării.

Şi mâine, vremea împarte țara în două. Va fi toamnă în nord și vară în sud, unde așteptăm în continuare aproape 30 grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, la munte, la mare altitudine, este posibil însă să vedem şi primii fulgi de nea. Din prima zi a săptămânii, temperaturile vor scădea peste tot şi cu 15 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » "Câte grade? Minus 2,9!" Prima zi cu temperaturi negative din toamna aceasta. Tot în România, turiştii fac plajă şi baie în mare la fel ca vara