Antena Meniu Search
x

Video Furtunile au lăsat dezastru în urma lor: acoperișuri distruse de vânt și copaci smulși cu totul din pământ

Au fost furtuni violente în mai multe judeţe din ţară. Ploi de câteva minute au lăsat dezastru în urma lor: acoperişuri au fost smulse de vânt şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ. Meteorologii au emis peste 20 de avertizări nowcasting de vreme rea.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 19:38

Vezi și

În Baia Sprie, Maramureş, o ploaie torenţială de cinci minute a smuls trei acoperişuri. Vântul a fost atât de puternic încât a purtat bucăţile de tablă rupte până pe mijlocul şoselei. Rupere de nori a fost şi în Sfântu Gheorghe, unde furtuna a fost atât de violentă că a smuls mai mulţi copaci din rădăcină. Arborii s-au prăbuşit direct pe străzi. În Curtea de Argeş, cerul parcă s-a rupt şi a tunat şi fulgerat minute în şir.

Roxana Bojariu, şef departament climatologie ANM: Avem şi coduri de instabilitate atmosferică în Moldova şi în estul Munteniei. Instabilitatea aceasta vine cu furtuni puternice care pot să aducă si cantităţi de precipitaţii abundente, pe intervale scurte de timp şi localizat.

Toată ziua meteorologii au emis zeci de atenţionări nowcasting de vreme rea, iar ţara s-a împărţit în coduri galbene, portocalii şi roşii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Furtunile au lăsat dezastru în urma lor: acoperișuri distruse de vânt și copaci smulși cu totul din pământ