Antena Meniu Search
x

Video Iarnă în toată regula în staţiunile montane. Ninsoarea abundentă a depus pe pârtii un strat consistent de zăpadă

Este iarnă veritabilă în staţiunile montane. Pe pârtia din Cavnic se schiază deja de mai multe zile, iar aseară a avut loc şi o spectaculoasă defilare cu torţe aprinse. De zăpadă se bucură şi turiştii din Poiana Braşov. Dacă în staţiuni oamenii se distrează, pe drumul până acolo trebuie să se înarmeze cu răbdare. Ninsorile au îngreunat serios circulaţia.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 08.12.2021, 09:07

Vezi și

Salvamontiştii din Maramureş au dorit să îi primească cu fast pe turişti. Au coborât aseară pe schiuri cei patru kilometri și jumătate ai pârtiei cu torţe aprinse în mâini. 

Dan Benga, Salvamont Maramureș: Ca în fiecare an salvamontul coboară pârtia, verifică pârtia și facem acea prezentare a pârtiei cu torțe. 

Defilare spectaculoasă cu torţe aprinse

Coborârea cu torțe i-a fermecat pe turiştii care s-au grăbit să filmeze momentul. 

Pe acelaşi subiect

''Ceva frumos și foarte bine gândit, mi-a plăcut foarte mult, ceva extraordinar și chiar l-am filmat, a fost super.'' 

''Mai mult am filmat și eu, nu am avut timp să mă bucur, o să ma bucur după de filmările pe care le-am făcut.'' 

Ninsoarea abundentă a depus pe pârtii un strat de zăpadă de o jumătate de metru. Totul spre bucuria administratorilor de pârtii, care nu trebuie să mai folosească atât de mult tunurile de zăpadă artificială.

Oana Poenar, administrator pârtie schi: Ne bucurăm că am reușit să deschidem și că de acum înainte oamenii vor putea veni la schi. 

Şi în Poiana Braşov, ploile de peste zi s-au transformat aseară în ninsoare. O surpriză plăcută pentru turiştii aflaţi aici, care s-au şi grăbit să facă primul om de zăpadă al sezonului. 

''Nu știu, mă simt ca într-un basm și zăpada este superbă, atmosfera, totul, brazii din spate...''

''Sperăm să ţină şi de Crăciun.

S-a lăsat aşteptată?

Foarte mult timp.''

Dacă în staţiuni atmosfera a fost de poveste, pe drumul până acolo circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate. Sute de utilaje au lucrat peste noapte, în judeţele din nordul ţării pentru a menţine şoselele practicabile. Drumarii au avut în special de furcă în Suceava, unde vântul puternic a şi viscolit zăpada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Iarnă în toată regula în staţiunile montane. Ninsoarea abundentă a depus pe pârtii un strat consistent de zăpadă