Antena Meniu Search
x

Video Iarnă în toată regula: ninsorile abundente și viscolul au pus copaci la pământ şi au lăsat mii de oameni fără curent electric. Ceaţa densă a perturbat şi cursele aeriene

Iarna abia s-a întors şi a făcut deja probleme. Vremea rea a adus în jumătate de ţară o ceaţă să o tai cu cuţitul, spre disperarea şoferilor, dar şi a piloţilor de avioane. În unele zone a nins puternic, viscolul a pus copaci la pământ şi a lăsat mii de oameni fără curent electric. 

de Redactia Observator

la 09.01.2022, 19:36

Vezi și

Șoferiță: Ce văd eu în faţă, îi văd doar luminile de ceaţă, nu-i văd nici măcar numărul de înmatriculare. Aşa-i de densă ceaţa. 

Doar curajoşii s-au aventurat la drum lung astăzi. Ceaţa groasă a redus vizibilitatea în trafic chiar sub 50 de metri în anumite zone. Din această cauză, şoferii au fost nevoiţi să meargă cu viteza melcului pe şoselele din sudul şi centrul ţării. 

Curse aeriene, perturbate

Ceaţa densă a perturbat şi cursele aeriene pe aeroportul din Suceava. Două avioane venite din Marea Britanie au trebuit să aştepte în aer câteva zeci de minute pentru a putea ateriza, iar un alt zbor a fost redirecţionat către Cluj-Napoca. Meteorologii au emis zeci de atenţionări nowcasting legate de acest fenomen atmosferic. 

Pe acelaşi subiect

În Banat, a nins încă de noaptea trecută. 500 de utilaje s-au plimbat până la 5 dimineaţa pe drumuri pentru a îndepărta zăpada. În judeţul Cluj, plugurile au continuat să îndepărteze stratul de zăpadă şi pe lumină, pentru a asigura cale liberă maşinilor de pe Autostrada A3 şi DN1. 

Ninsori anunțate până marți

Vremea le-a dat bătăi de cap nu numai drumarilor. Pe şoselele din vest, a fost rândul pompierilor să intervină pentru a îndepărta copacii puşi la pământ de viscol. Iar pe calea ferată, muncitorii feroviari au ieşit cu drezina între Vatra Dornei şi Năsăud, pentru a reface linia de contact întreruptă de crengile căzute. Călătorii au fost transportaţi cu autobuzul pentru a putea prinde trenurile către Timişoara şi 

Viscolul puternic a lăsat fără curent electric cinci mii de persoane din judeţul Caraş-Severin. 

Problemele nu se termină, va ninge şi în următoarele două zile. De miercuri, soarele va apărea în cea mai mare parte a ţării, dar vremea se va răci şi mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Iarnă în toată regula: ninsorile abundente și viscolul au pus copaci la pământ şi au lăsat mii de oameni fără curent electric. Ceaţa densă a perturbat şi cursele aeriene