Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice cu seceta din România: fântâni goale, râuri secate și pământ pârjolit. Nu a mai fost așa de 30 de ani

România se usucă, Ne confruntăm cu o secetă cum n-a mai fost în ultimii 30 de ani. Râurile se evaporă pur şi simplu, câmpurile se aprind din cauza temperaturilor record, iar agricultorii sunt disperaţi. Tot ce au semănat este acum pârjolit.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 19:25

Vezi și

Până nu demult, pe aici curgea apă. Acum, râurile Putna şi Şuşiţa din Vrancea s-au transformat în deşert din cauza secetei cumplite. Imaginile sunt de a dreptul apocaliptice.

Ion Cotigă, viceprimar comuna Vînători: Totul este pârjolit. O asemenea situaţia nu am mai întâlnit. De 30 de ani n-a mai fost o vară aşa secetoasă.

Apa îi ajuta pe agricultori să-şi irige culturile. Fără ea, porumbul n-are mai mult de două palme, iar rădăcinile sunt arse.

Agricultor: Aceasta este o cultură de porumb. Efectiv, totul e compromis 100%. Ar trebui să se facă sisteme de irigaţii. După Revoluţi, s-au stricat toate.

Pe acelaşi subiect

În județul Satu Mare, din cauza secetei, lacul de la Moftinu Mic a secat. Practic, a dispărut un luciu de apă de peste 100 de hectare. Locul este arie naturală protejată de interes internațional.

David Gheorghe, primar Moftin: Zona e protejată ca zonă pentru faună, în special pentru păsări. Vis-a-vis de peştii care existau în acestă zonă protejată, sunt sigur că ei au avut foarte mult de suferit.

În Vaslui, fântânile sunt plin doar de noroi. Oamenii sunt disperaţi că rămân fără apă

Ionel Bobea, viceprimar comuna Bogdana: N-a plouat de la Paşte. Sunt aproape două luni şi ceva, oamenii o duc fosrte greu cu apa.

Şi animalele din bătătură suferă. Râurile s-au transformat în pajişte şi nu mai au unde adăpa.

Din cauza temperaturilor care bat record după record, un câmp s-a aprins în Galaţi. Hectare întregi cu grâu au fost pârjolite. Oamenii sunt martori neputincioşi ai vâlvătăii care le ameninţă casele. Pompierii sosiţi de urgenţă fac faţă cu greu flăcărilor care ajung până la cer. Vântul puternic înteţeşte şi mai mult focul. Agricultorii din Bacău sunt şi ei deja resemnaţi. Tot ce au semănat în primăvară este pierdut.

Ploile la care speră agricultorii vin în această perioadă cu vijelii care mătură totul în cale şi grindină.

Acolo unde plouă vin și furtuni care distrug recoltele

Aseară, în judeţul Vâlcea, o furtună de jumătate de oră a fost suficientă pentru a se instala haosul. A plouat atât de tare, încât nu puteai să vezi nimic la mai puţin de un metru. În Râmnicu Vâlcea, un cort de evenimente s-a aprins ca o torţă din cauza unui fulger. N-a mai rămas nimic din local. 

În Gorj, un potop de cod roşu i-a lăsat pe agricultori fără nimic în grădini. Grindina, de mărimea unui ou de bibilică, a nimicit tot ce a prins în cale. Oraşul Târgu Jiu a intrat la apă după furtună. Străzile s-au transformat în râuri, iar maşinile abia au mai înaintat. Oamenii sunt revoltaţi. Dau vina pe autorităţile care îi caută doar la alegeri.

Ploile vor fi consistente în orele următoare, iar în unele zone lovite de secetă, se vor acumula cantităţi de apă cât pentru aproape toată luna. Din acest motiv, avertizările de vreme severă se vor menţine până mâine la prânz. Vântul intens va răcori atmosfera, iar până la finalul săptămânii, cu greu se vor mai depăşi 30 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Imagini apocaliptice cu seceta din România: fântâni goale, râuri secate și pământ pârjolit. Nu a mai fost așa de 30 de ani