Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină în Bucureşti şi 22 de judeţe. Noi alerte de vreme severă, în aproape toată țara

Administrația Naţională de Meteorologie a actualizat, miercuri, avertizările de ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și alerta de caniculă și disconfort termic. De la ora 12.00, intră în vigoare un cod portocaliu de vreme severă, care vizează Capitala și 22 de județe. 

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 10:53

Începând cu ora 12.00, București și 22 de județe vor fi sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii. Alerta expiră mâine, 7 iulie, tot la ora 12.00.

În acest interval, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare cod portocaliu județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

De asemenea, în intervalul 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00, este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Olt, Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Bacău și Vaslui.

Cod galben de caniculă în Muntenia şi în jumãtatea de sud a Moldovei

Interval de valabilitate: 6 iulie

Fenomene vizate: val de cãldurã şi disconfort termic ridicat

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

În intervalul menţionat valul de cãldurã se va menţine local în Muntenia şi în jumãtatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade. Sunt vizate județele Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărași și Ialomița.

Ploi și vijelii de miercuri după-amiază în Capitală

De miercuri după-amiaza în Capitală sunt așteptate ploi și vijelii, se arată în prognoza specială pentru București, emisă miercuri de ANM. Astfel, miercuri, vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă în jurul a 35 de grade, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de miercuri după-amiază va crește probabilitatea pentru înnorări accentuate, intensificări ale vântului, vijelii și, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și al dimineții de joi, pentru descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în medie de 10-15 l/mp; în unele cartiere se pot depăși 30-35 l/mp. În cursul nopții de miercuri spre joi, temperatura minimă va fi de 18-20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină în Bucureşti şi 22 de judeţe. Noi alerte de vreme severă, în aproape toată țara