Antena Meniu Search
x

Meteorologii anunţă când se întoarce iarna. În banat duminică au fost 13 grade

Imagini de o frumuseţe rară, deasupra munţilor. În Bucegi, a apărut un curcubeu de ceaţă, iar în Făgăraş o spumă de nori. Peisaje desprinse dintr-o altă lume, pe care cei care au urcat pe creste le-au surprins în imagini spectaculoase.

Vezi și

Imagini de o frumuseţe rară, deasupra munţilor. În Bucegi, a apărut un curcubeu de ceaţă, iar în Făgăraş o spumă de nori. Peisaje desprinse dintr-o altă lume, pe care cei care au urcat pe creste le-au surprins în imagini spectaculoase. În schimb, turiştii care au ajuns la mare au avut parte de o scurtă revenire a primăverii.

Par imagini desprinse dintr-o expediţie în Antartica. Salvamontiştii care au urcat în Munţii Făgăraş, pe un traseu folosit de împătimiţii muntelui, au dat peste un peisaj glaciar. Crestele colorate în nuanţe de albastru par nişte gheţari aşezaţi pe o pătură de nori. Natura a făcut spectacol şi în Bucegi. Pentru că, după ceaţă, a apărut... curcubeul.

Fenomenul rar apare iarna şi este explicat prin faptul că atmosfera este încărcată de particule de apă. Razele soarelui se reflectă prin picături şi creează o iluzie optică. La peste 2000 de metri, au fost zero grade, iar lacul de la Bâlea a îngheţat.

Turiştii care au căutat zăpada în acest weekend, la munte, s-au mulţumit şi cu... o îngheţată. În Braşov, au fost 8 grade Celsius. 

Cald a fost şi la mare. Turiştii s-au plimbat şi au luat masa la terase.

Ţara a fost împărţită în două anotimpuri. Dacă în Suceava au fost minus 2 grade, iar în Bucureşti nu a fost mai mult de 3 grade, în Arad, Timişoara şi Baia Mare au fost 13 grade. Diferenţele pot fi explicate prin faptul că deasupra ţării noastre staţionează de câteva zile este o masă de aer rece. 

Dinspre sud-vest a pătruns o masă de aer cald mai uşor, care s-a poziţionat deasupra. Între ele, s-a format o mare de nori care acţionează ca un capac. Aşa se face că în unele oraşe este încă iarnă, iar în altele... primăvară. Dar, de mâine, iarna se întoarce, mai întâi la munte, apoi de miercuri, în aproape toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Meteorologii anunţă când se întoarce iarna. În banat duminică au fost 13 grade