Antena Meniu Search
x

Foto Informare meteo de vreme rea: Cod Galben de vânt, ploi și polei în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, valabilă până marți, 9 februarie, la ora 12:00. Vremea se va strica în zona de munte și în anumite părți din Moldova, Banat, Transilvania și Dobrogea.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.02.2021, 14:41

  • Interval de valabilitate pentru informarea meteo de vreme rea: 8 februarie, ora 12:00 – 9 februarie, ora 12:00

În intervalul menționat va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70...90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40...60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Potrivit informării ANM, în prima jumătate a săptămânii vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul țării se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp.

informare meteo

Harta zonelor aflate sub Cod Galben de vreme rea

ANM

Prognoza meteo pe două săptămâni arată că vremea se va schimba brusc, cu temperaturi de la 20 de grade Celsius la - 20 de grade Celsius, în doar câteva ore.

Cod Galben de vânt în zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea

Pe parcursul zilei de luni (8 februarie) în Carpații Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80...100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55...70 km/h.

În seara și în noaptea de luni spre marți (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80...90 km/h, precum și în sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h.

De asemenea, este Cod Galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei, până pe 9 februarie, la ora 10:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Informare meteo de vreme rea: Cod Galben de vânt, ploi și polei în mai multe județe din țară