Antena Meniu Search
x

Informare meteo emisă de ANM, de sâmbătă până luni. Ninsori la munte și în estul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt, valabilă în toată țara, începând de mâine dimineață până luni. La munte, la altitudini de peste 1500 m, sunt anunțate ninsori.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.02.2021, 13:37

Ninsori la munte
Informare meteo emisă de ANM, de sâmbătă dimineață. Ninsori la munte și în estul țării - Profimedia / imaginie ilustrativă
  • Vremea se răcește, de sâmbătă, și în București.
  • Sunt posibile ploi cu fulgere și dimineți cu ceață.

Vremea intră într-un proces de răcire și va ridica probleme începând de sâmbătă până luni.

Meteorologii anunță vânt puternic în toată țara și ninsori la munte.

În intervalul vineri ora 6:00 – sâmbătă ora 12:00 va fi în vigoare o informare meteo emisă vineri.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80...90 km/h.

Ninsori la munte și estul țării

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Citește și:

Vremea se răcește și în București

Vremea se răcește, de sâmbătă, în București, dar temperaturile rămân mai mari decât cele specifice pentru sfâșitul lunii februarie. Sunt posibile ploi cu fulgere și dimineți cu ceață.

Meteorologii spun că sâmbătă vremea se va răci față de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice, potrivit unei prognoze speciale ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales din a doua parte a intervalului, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2 - 3 grade. 

Duminică, procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți atât la valorile diurne cât și la cele nocturne, astfel că temperatura maximă va fi de 9 - 10 grade, iar cea minimă de -1 până la 0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre valori în jurul a -3 grade.

Cerul va avea înnorări și doar trecător vor fi posibile precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Maxima zilei de luni, 1 martie, va fi de 8 - 9 grade, potrivit meteorologilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Informare meteo emisă de ANM, de sâmbătă până luni. Ninsori la munte și în estul țării