Antena Meniu Search
x

Puternice inundații în 4 județe. Avertismente meteo de furtuni pentru vineri

Inundaţiile de cod roşu sunt mai rapide decât autorităţile! Mii de oameni au fost afectaţi de viituri, înainte să fie avertizaţi. În timp ce unii s-au trezit cu picioarele în apă şi mâl, alţii au rămas blocaţi în trenuri sau în maşini, pe drumuri acoperite de ape.

de Redactia Observator

la 17.05.2019, 09:35

Vezi și

Inundaţiile de cod roşu sunt mai rapide decât autorităţile! Mii de oameni au fost afectaţi de viituri, înainte să fie avertizaţi. În timp ce unii s-au trezit cu picioarele în apă şi mâl, alţii au rămas blocaţi în trenuri sau în maşini, pe drumuri acoperite de ape. 26 de localităţi din patru judeţe au fost inundate, iar ploile torenţiale au continuat şi joi seară. Se anunţă vremea extremă şi de-acum înainte. Ciclonul mediteranean care a adus ploi şi grindină va lovi de vineri cu furtuni în zonele unde temperaturile vor creşte până la valori de iunie.

A plouat torenţial zeci de minute, în cursul nopții, în judeţul Braşov. Drumul Naţional 1, pe raza oraşului Codlea, a fost inundat.

Ploi abundente au căzut şi în Gorj, care a fost câteva ore sub cod portocaliu de vreme severă. În Târgu Jiu, canalizările nu au mai făcut faţă. Apa a refulat şi a inundat curţile oamenilor.

În Bistriţa-Năsăud, prima dată a lovit grindina, iar apoi, în 24 de ore, a plouat cât pentru toată luna mai.

În comuna Dumitra, aşezată între mai multe cursuri de apă, şuvoaiele umflate de ploaie au rupt podeţe şi garduri. Pompierii au salvat un copil de câteva luni dintr-o casă unde apa avea peste un metru şi jumătate. Alţi oameni, însă, au rămas captivi, aşteptând retragerea viiturilor.

Şase mesaje trimise prin sistemul Ro-Alert au avertizat că este cod portocaliu de ploi torențiale în patru judeţe. Nu au ajutat însă cu nimic. În zonele respective, gospodăriile erau inundate deja, iar oamenii erau cu picioarele în apă şi mâl.

Alţii au rămas blocaţi în trenurile oprite în gări, după ce şinele au dispărut pur şi simplu sub apă.

Căldură și furtuni din cauza ciclonului mediteranean

Ciclonul mediteranean care a adus fenomene extreme rămâne deasupra ţării noastre până săptămâna viitoare.

De vineri, temperaturile vor creşte până la 28 de grade în estul ţării, dar va spori şi forţa furtunilor anunţate de meteorologi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Puternice inundații în 4 județe. Avertismente meteo de furtuni pentru vineri