Antena Meniu Search
x

Galerie foto Jumătate de țară intră de la ora 18.00 sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, noi avertizări de vreme severă. Astfel, de la ora 18.00 până sâmbătă dimineață, este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. În alte județe va fi cod galben de instabilitate atmosferică. Sud-estul țării este vizat, de asemenea, de coduri galben și portocaliu de caniculă

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 10:20

Codul portocaliu de furtuni va fi în vigoare în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de furtuni

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Coduri galben și portocaliu de caniculă

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ 

Interval de valabilitate: 22 iulie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat 

Zone afectate: județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și municipiul București

Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

COD GALBEN DE CANICULĂ 

Interval de valabilitate: 21 și 22 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Potrivit ANM, duminică (23 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice, iar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a țării și se va intensifica.

Urmează două zile caniculare în București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă de vineri se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea de sâmbătă va fi de 38...39 de grade. Minimele termice vor fi de 19...22 de grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilite atmosferică va fi în creștere din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Jumătate de țară intră de la ora 18.00 sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare