Antena Meniu Search
x

Vremea 24 iulie - 21 august 2023. ANM anunță al treilea val de caniculă în România, de săptămâna viitoare. Sunt așteptate temperaturi record

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 iulie - 21 august 2023. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã şi disconfortul termic vor continua sã se extindã şi sã se intensifice la începutul săptămânii viitoare.

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 12:55

Vezi și

Meteorologii ANM au emis vineri, 21 iulie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"La începutul săptămânii viitoare ne vom afla în continuare sub valul de aer fierbinte de origine nord-africană, iar valul de caniculă se va intensifica din nou. Astfel, vremea va fi cãlduroasã în aproape toatã ţara, local canicularã în sud-vest, sud și sud-est, unde şi disconfortul termic va fi în creştere accentuată. În aceste regiuni și indice temperaturã-umezealã va trece pragul critic de 80 de unitãţi, iar valorile resimțite vor trece lejer de 40 grade Celsius.

Regimul termic în creștere de la o zi la alta se va situa între 28 şi 40 de grade Celsius, chiar posibil și peste 40 grade Celsius la umbră. Nopțile vor fi în continuare tropicale cu valori care vor depăși 20 de grade Celsius. Mai răcoare va fi la munte și în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va fi mai mult senin, dar în orele dupã-amiezii nu sunt excluse averse cu tunete și fulgere prin nord-vestul teritoriului și în zonele montane", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 24 – 31 iulie 2023

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, în special în zonele sudice.

În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte.

Prognoza meteo 31 iulie – 7 august 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 7– 14 august 2023

temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 14 – 21 august 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Vremea 24 iulie - 21 august 2023. ANM anunță al treilea val de caniculă în România, de săptămâna viitoare. Sunt așteptate temperaturi record