Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă face ravagii în lume. Un bărbat a murit din cauza caniculei în Valea Morţii din SUA, iar în India 16 oameni au pierit în urma inundaţiilor

Furtunile fac prăpăd în mai multe zone din Europa. Şase oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi în Croaţia, Bosnia şi Slovenia în urma unei vijelii. În timpul acesta, Italia, Spania şi Franţa au parte de nopţi tropicale cu 30 de grade Celsius. Şi Brigitte Bardot a avut de suferit din cauza căldurii. A chemat ambulanţa pentru că nu mai putea respira.

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 08:54

Vezi și

Bilanţ de victime în urma vremii extreme din Europa

Capitala Croaţiei, Zagreb, a fost răvăşită de o furtună cu forţa unui uragan. În doar jumătate de oră, sute de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar rafalele violente au doborât panourile de pe marginea drumurilor şi stâlpii de electricitate. Tramvaiele şi autobuzele au rămas blocate. 

Cu toată ţara devastată de furtuni, autorităţile din Croaţia au anunţat un bilanţ mai dur decât al cel cutremurului de acum trei ani. Patru morţi, peste 200 de răniţi şi cel puţin două mii de clădiri avariate. 

Ciclonul a lovit şi ţările de lângă Croaţia. În Belgrad, s-a făcut dintr-o dată noapte în plină zi - un nor imens de praf a acoperit oraşul. Aeroportul din capitala Serbiei a fost închis temporar. Iar în Slovenia, un om a murit strivit de un copac. Italia a cunoscut şi ea violenţa furtunilor. Cea mai afectată a fost regiunea Veneto, cu capitala la Veneţia. 110 oameni au fost răniţi, cei mai mulţi de grindina de mărimea unor mingi de tenis. 

Pe acelaşi subiect

Val de caniculă în Italia şi Spania

Restul Italiei a rămas acoperită de valul de caniculă. În 18 oraşe este cod roşu de temperaturi extreme, iar meteorologii compară clima din Peninsulă cu cea din Africa. În Siclia şi Sardinia au fost din nou 46 de grade Celsius. Nici noaptea temperatura nu a scăzut sub 30 de grade. La Roma, voluntarii îi vizitează pe vârstnicii singuri, ca să se asigure că rezistă dogorii. În Spania a fost infernală. În Malaga au fost peste 44 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură în ultimii 45 de ani. 

Tornade şi temperaturi extreme în SUA

În Statele Unite, două oraşe se luptă şi ele cu recorduri proprii. Miami are deja de 39 de zile temperaturi peste 38 de grade. Iar în Phoenix, sunt mai bine de 20 de zile în care termometrele au sărit de 43 de grade. Orice ieşire din casă, chiar şi pentru cumpărături, a devenit un pericol. Un bărbat în vârstă de 71 de ani a murit în timp ce vizita Valea Morţii. Temperaturile au ajuns acolo la aproape 50 de grade celsius. Vremea extremă şi-a arătat furia şi prin tornade. În Carolina de Nord, un fuior a făcut prăpăd. Vântul care a suflat cu 240 de kilometri pe oră a rănit 16 oameni şi a distrus mai multe clădiri, printre care o fabrică de medicamente. Autorităţile se tem acum că spitalele din acel stat ar putea rămâne fără anestezice. 

Inundaţii devastatoare în India

Ploile torenţiale au dus şi la alunecări de teren dezastruoase în India. 16 oameni şi-au pierdut viaţa însă există temeri că bilanțul deceselor ar putea crește foarte mult deoarece numeroși localnici nu au fost găsiți. O echipă formată din mai bine de 60 de persoane a fost trimisă la faţa locului, dar condiţiile grele le-au îngreunat operaţiunile de salvare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă face ravagii în lume. Un bărbat a murit din cauza caniculei în Valea Morţii din SUA, iar în India 16 oameni au pierit în urma inundaţiilor