Antena Meniu Search
x

Video Locul din România în care au fost înregistrate temperaturi de -10 grade

S-a instalat iarna în ţară, un pic mai devreme chiar şi pentru Polul Frigului. La Miercurea Ciuc au fost dimineaţă minus 10 grade Celsius. Oamenii au trecut la hainele de iarnă, la căciuli şi fulare. E doar un episod însă, de miercuri toamna redevine blândă peste tot în ţară.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 19:53

Vezi și

Localnicii din Miercurea Ciuc au trecut la hainele de iarnă

Locuitorii din Mirecurea Ciuc și-au început ziua cu racleta în mână pentru a curăţa geamurile maşinilor. Bruma a acoperit tot, iar fllorile şi copacii au îngheţat ca iarna. A fost mult mai frig decât în mod normal pentru această perioadă, când mercurul nu ar fi trebuit să coboare sub zero grade Celsius. Oamenii nu au fost suprinşi, s-au obişnuit, la ei întotdeauna iarna vine mai devreme.

Localnic: Cam devreme, dar la Ciuc nu-i devreme, ne-am obișnuit.

Localnic: Era cam destul de rece, minus 10 grade. Dar suntem obișnuiți cu timpul ăsta. Acum ce să facem, asta este.

De astăzi localnicii au trecut şi la garderoba de iarnă, cu haine groase, căciuli şi mănuşi. Orașul Miercurea Ciuc este considerat unul din cei doi poli ai frigului din România, alături de Întorsura Buzăului din judeţul Covasna. Ba mai mult, în ianuarie 2017, Miercurea Ciuc a fost cel mai friguros loc din Europa. Aici s-au înregistrat - 28,7 grade Celsius.

După un început de săptămână mai rece în toată ţara, soarele va străluci din nou. Mierucri temperaturile ajung la 17 grade celsius. Nopţile rămân însă reci, mercurul din termometre coboară chiar sub zero grade în depresiuni. Luna octombrie se va încheia cu temepraturi peste cele normale pentru această perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Locul din România în care au fost înregistrate temperaturi de -10 grade