Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă meteo de vreme severă. Astfel, de la ora 12.00 intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină, în mai multe zone din ţară. Vremea se va răci inclusiv în Capitală.

de Redactia Observator

la 12.05.2024, 10:15

ANM a emis o avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali. 

Alerta meteo este valabilă duminică, între orele 12.00 și 23.00.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

"Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali", se arată în avertizarea Administrației naționale de Meteorologie.

Pe acelaşi subiect

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Vremea se răceşte şi în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până luni dimineață. Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10...15 l/mp) și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35...45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 17 voturi
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Vremea » Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore