Antena Meniu Search
x

Mai multe judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. ANM anunţă ceaţă densă; vizibilitatea scade sub 50 m în unele locuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţară, în unele locuri vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Alertele de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 07:21

Mai multe judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. ANM anunţă ceaţă densă; vizibilitatea scade sub 50 m în unele locuri

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă densă în localităţi din 11 judeţe, valabile în următoarele ore.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 9:00, în zone şi localităţi din judeţele Olt, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Constanţa se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat, sub 50 de metri.

Fenomenele vor persista până la aceeaşi oră şi în localităţi din judeţele Tulcea, Suceava şi Vaslui.

Avertisment Infotrafic: Ceața reduce vizibilitatea pe drumuri din mai multe judeţe

Pe acelaşi subiect

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

Se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate sub 200 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt și Tulcea. 

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, circulația rutieră se desfășoară pe un carosabil uscat, cu valori de trafic normale și vizibilitate bună, cu excepția autostrăzii A2 București-Constanța, unde este prezentă ceața pe tronsonul kilometric 10 - 70, cu vizibilitate sub 150 de metri. 

Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza, să mărească distanța de siguranță dintre maşini, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire și să evite manevrele riscante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Mai multe judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. ANM anunţă ceaţă densă; vizibilitatea scade sub 50 m în unele locuri