Antena Meniu Search
x
LIVE

Meteo: Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în 5 județe. Alte 22 și București, sub cod galben de vreme severă până duminică dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de vreme severă. Astfel, un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente a fost emis pentru cinci județe. Este vorba despre Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș. În alte 22 de județe și București este valabil un cod galben de vreme severă, până duminică dimineață.

De Redactia Observator la 27.01.2023, 13:40
Vezi și

Astfel, în intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, este valabil un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente. În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge puternic (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod galben de vreme severă până duminică dimineață

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Potrivit ANM, local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Ploi, lapoviță și vânt în București, până duminică dimineață

Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20...25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45...55 km/h. Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8...15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de -1...1 grad.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în 5 județe. Alte 22 și București, sub cod galben de vreme severă până duminică dimineață