Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 27 ianuarie 2023. Se depune primul strat de zăpadă ale acestei ierni în sudul țării

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 27 ianuarie 2023.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 15:19

strat de zăpadă
Vremea 27 ianuarie 2023. Se depune primul strat de zăpadă ale acestei ierni în sudul țării - Shutterstock (arhivă)

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, persistente în sud și în est. În regiunile sudice și în zona montană aferentă vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp. În cea mai mare parte a Olteniei și în nordul Munteniei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în partea sudică a acestor regiuni vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.  

În celelalte zone vor fi precipitații în general slabe mai ales în a doua parte a nopții, local predominant sub formă ploaie în Dobrogea, pe arii restrânse ninsoare și lapoviță în rest și pe spații mici se va produce polei. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în sud și sud-est, cu viteze în general de 50?60 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 15...20 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45...55 km/h. Începând din orele serii vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă și astfel, până dimineață, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 6...10 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0...2 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Vremea va fi în general închisă. În Carpații Meridionali și în Carpații Orientali local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. și în restul zonei montane vor fi ninsori, dar în general slabe. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze de peste 50?70 km/h și intervale cu viscol, iar vizibilitate va fi scăzută. Temperaturile nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

Doar în nordul Europei și în extremitatea de sud-est, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. În restul continentului vor fi înnorări și precipitații sub formă de ploaie, local în vest și în extremitatea de sud-est, ploaie, lapoviță și ninsoare în regiunile central-sud-estice și pe arii restrânse în cele centrale și ninsori în est și nord-est. Cantități de apă mai însemnate vor fi în zonele situate între Marea Neagră și Munții Carpați. Vântul va avea intensificări, local în vestul, sudul și sud-estul Europei și în extremitatea de nord și izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă în nordul și vestul continentului, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 27 ianuarie 2023. Se depune primul strat de zăpadă ale acestei ierni în sudul țării