Antena Meniu Search
x
LIVE

Meteo: Vreme severă în România, până joi seară. ANM anunță ploi, lapoviță și ninsori, la munte se va depune strat nou de zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ploi, lapoviță și ninsori până joi seara. De asemenea, o avertizare cod galben va intra în vigoare miercuri la ora 18.00 și anunță vânt puternic în 5 județe.

De Redactia Observator la 15.03.2023, 13:28

Meteorologii au transmis, miercuri, o informare meteo de vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării. De miercuri ora 16.00 până joi ora 20.00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sudestice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

O alertă cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18.00 și expiră joi la ora 18.00, anunțând intensificări ale vântului în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Timiș

Pe acelaşi subiect

Local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h.

Scad temperaturile și în București

Vremea va fi mai rece decât în mod normal, în București, până joi seara. Temperaturile maxime ajung până la 9 grade Celsius, potrivit prognozei speciale emise de meteorologi pentru Capitală. 

În intervalul miercuri ora 16.00 - joi ora 20.00, vremea se va răci. De la o temperatură de 3 - 5 grade în dimineața zilei de joi se va ajunge la o maximă de 8 - 9 grade Celsius, valorile termice diurne fiind ușor sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei de joi, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: Vreme severă în România, până joi seară. ANM anunță ploi, lapoviță și ninsori, la munte se va depune strat nou de zăpadă