Antena Meniu Search
x

Vremea 13 - 26 martie 2023. De miercuri, se răcește brusc în toată țara. Duminică, temperaturile cresc din nou

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 13 - 26 martie 2023. Potrivit specialiștilor, vor fi alternanțe termice de la o zi la alta. Vremea se va încălzi, apoi se va răci, pentru ca temperaturile să crească din nou, de duminică. 

de Redactia Observator

la 13.03.2023 , 12:25

Vremea 13 - 26 martie 2023. De miercuri, se răcește brusc în toată țara - Observator

ANM a emis luni, 13 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Pentru această săptămână vremea va fi caracterizată de alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că valorile maxime vor ajunge și la 18...20 de grade celsius în sud, vest și centru. De miercuri, vremea va intra într-un proces de rãcire, mai accentuatã în Crișana, Banat, Transilvania şi nordul Moldovei, apoi și în restul regiunilor. Joi și Vineri (16 - 17 martie) temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 5 grade. Diminețile și nopțile vor fi reci cu brumã și îngheț la sol. De Duminică sunt semnale pentru o încălzire care va persista și la începutul săptămânii viitoare, când sunt prognoza maxime de peste 18...20 de grade Celsius", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Articolul continuă după reclamă

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14...16 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemăntor, respectiv o medie generală de 3...5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -2...0 grade. Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (după 22 martie).

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8...9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16...18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va menține ușor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14...16 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi de 2...5 grade, cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -3...0 grade. Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (22 - 25 martie).

Vremea în Transilvania

Și la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12...15 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4...1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2...3 grade. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

Prognoza meteo în Maramureș

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marți (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16...17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 și 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15...16 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4...1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2...4 grade. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

Vremea în Moldova

Temperatura aerului va avea variații mai ales în prima săptămână (13 – 19 martie), când sunt estimate medii ale valorilor maxime cuprinse între 7 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 16 martie, iar minimele vor oscila între -2 și 2 grade. Pentru a doua săptămână, prognoza indică o medie a temperaturilor maxime de 12...14 grade, cu o ușoară tendință de scădere după 24 martie și minime în general de 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 16 și 17 martie și după 21 martie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, posibil mai ridicate în perioada 19 – 23 martie, când sunt posibile valori de 14...15 grade. Diminețile vor fi reci la începutul intervalului, când pe alocuri se vor înregistra valori termice ușor negative (medie la nivelul regiunii de 0...2 grade), iar ulterior sunt estimate 4....6 grade. Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).

Vremea în Muntenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanțe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 10 și 16 grade, iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 4 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14...17 grade și minime de 3...5 grade. Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).

Prognoza meteo în Oltenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternațe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 9 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii (în data de 16 martie) iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 3 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14...17 grade și minime de 3...5 grade. Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate în creștere după 23 martie).

Vremea la munte

Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6...7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3...4 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3...0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 - 18 martie, când sunt prognozate minime de -6...-4 grade. Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Vremea » Vremea 13 - 26 martie 2023. De miercuri, se răcește brusc în toată țara. Duminică, temperaturile cresc din nou