Antena Meniu Search
x

Meteorologii anunţă noi furtuni în următoarele 24 de ore. Ploile au provocat deja inundaţii în serie

România rămâne sub ameninţarea apelor. Ploile care nu se mai opresc de 24 de ore au făcut prăpăd în mai multe sate din Alba şi Mureş. Zeci de case sunt acoperite de mâl, iar pe uliţele satelor şuvoaiele cară gunoaie, lemne şi cadavre de animale.

Vezi și

România rămâne sub ameninţarea apelor. Ploile care nu se mai opresc de 24 de ore au făcut prăpăd în mai multe sate din Alba şi Mureş. Zeci de case sunt acoperite de mâl, iar pe uliţele satelor şuvoaiele cară gunoaie, lemne şi cadavre de animale. La fel este şi în judeţul Sibiu, unde, într-o singură zi, au căzut aproape o sută de litri de apă pe metrul pătrat. Nimeni nu doarme în localităţile inundate. Jumătate de ţară e sub cod portocaliu de pericol până marţi seară.

18 judeţe din Oltenia, Muntenia şi Transilvania sunt până marţi seara sub cod portocaliu de ploi, iar restul ţării sub cod galben. Se aşteaptă furtuni puternice în Mehedinţi şi în Dolj. La Medgidia, în Constanţa, localnicii au filmat luni nori adunaţi deasupra localităţii ca într-o pâlnie de tornadă. 

O jumătate de oră de ploaie torenţială, sub cod portocaliu, a făcut prăpăd în comuna Şona din Alba. Zeci de oameni s-au trezit cu apa până la brâu, în case. Un pârău a ieşit din albie şi a adus mâl şi gunoaie în curţile oamenilor. Puţine animale au putut fi salvate, după furtună.  

Un drum judeţean a fost acoperit de şuvoaie şi a izolat case. După cea mai ploiasă lună iunie din ultimii 50 de ani, iulie a venit tot cu vreme rea.  

Aproape o sută de litri pe metrul pătrat au căzut în Sibiu, în doar 24 de ore! Ploile au pus la pământ stâlpi de electricitate şi au scos arbori din rădăcini. La Ocna Sibiului, intervenţia pompierilor a fost coordonată de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Pompierii au primit apeluri la 112 şi din comuna Vânători din Mureş. De două ori într-o săptămână, pârâul care taie localitatea în două a inundat casele. Câţiva copii se jucau pe uliţe, când puhoaiele au venit peste sat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Meteorologii anunţă noi furtuni în următoarele 24 de ore. Ploile au provocat deja inundaţii în serie