Antena Meniu Search
x

Nouă judeţe din sud-vestul ţării, lovite de ninsori şi viscol

În Bucureşti a nins cu fulgi mari. Zăpada s-a aşternut pe jos şi pe maşini într-un strat consistent, iar meteorologii spun că va ajunge şi la 10 cm. Pentru prima dată anul acesta, a şi viscolit. Pe şosele nu au fost probleme.

Vezi și

În Bucureşti a nins cu fulgi mari. Zăpada s-a aşternut pe jos şi pe maşini într-un strat consistent, iar meteorologii spun că va ajunge şi la 10 cm. Pentru prima dată anul acesta, a şi viscolit. Pe şosele nu au fost probleme. Drumarii au acţionat cu utilajele de deszăpezire pe arterele principale, astfel încât traficul, cel puţin în centru, s-a desfăşurat normal pe durata nopţii. Pericolul în Capitală vine însă din altă parte.

Pentru nouă judeţe din sud-vestul ţării, ANM a emis avertizare de vreme rea. În Gorj, viscolul a lovit deja puternic. Autorităţile sunt în alertă, iar utilajele de deszăpezire acţionează până la Rânca şi Bumbeşti Jiu. La fel şi în Mehedinţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alte 10 judeţe sunt sub cod galben. În Braşov, oamenii s-au bucurat de zăpada căzută. Unii şi-au făcut selfie în Piața Sfatului, cu bradul împodobit. Alţii s-au bătut cu bulgări sau au savurat un vin fiert şi o plăcintă caldă. Şi acolo autorităţile au scos plugurile atât pe drumurile județene, cât şi pe cele naţionale. Drumarii au aruncat preventiv material antiderapant.

De altfel, în toată ţara, autorităţile sunt în alertă. Peste 11 mii de pompieri, poliţişti si jandarmi sunt gata să intervină în situaţii de urgenţă. Iar prefecţii trebuie să comunice permanent evoluţia situaţiilor din teren.

O atentie deosebita va fi acordata persoanelor care necesita ingrijire medicala permanenta precum femeile insarcinate si pacientilor care au nevoie de dializa

Căderile abundente de zăpadă au fost aduse de un ciclon care a pornit din bazinul mediteranean

Avertizările meteorologilor sunt valabile până duminică. Treptat, ninsorile vor fi înlocuite de ploi. Însă de la jumătatea săptămânii viitoare, gerul va pune stăpânire pe aproape toată România, când din nordul continentului va ajunge un val de aer polar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Nouă judeţe din sud-vestul ţării, lovite de ninsori şi viscol