Antena Meniu Search
x

Video O furtună cu grindină a lovit în Arad, ninsorile continuă la munte. Cât mai durează episodul de iarnă în România

Iarna se întoarce cu destulă forţă la acest început de primăvară!  Un ciclon meditarean aduce ploi, dar şi ninsori şi temperaturi de doar câteva grade. Azi-noapte s-a răcit brusc, iar astăzi va fi frig în aproape toată ţara. În vestul ţării ploile şi-au făcut deja simţită prezenţa, nu mai puţin de 15 gospodării din judeţul Timiş au fost inundate în această noapte. Episodul nu durează totuşi mult.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 09:05

Vezi și

Un ciclon mediteranean a adus iarna în martie. Deocamdată doar la munte. În staţiunea Straja, în doar câteva ore totul a fost acoperit de zăpadă. Şi pe pârtiile de la Voineasa a fost perdea de ninsoare. Schiorii au prins de veste şi au ieşit să profite de zăpadă. 

La Rânca, ninge deja de zile bune. O ceaţă groasă a învăluit zona.

Diana Spereţoiu, reporter Observator: Iarna nu se dă dusă la munte. La 1.700 metri altitudine e ceaţă, vizibilitate redusă şi minus 2 grade în termometre. Va mai ninge, iar temeperaturile vor scădea până la minus 9 grade.  

Drumarii au făcut noapte albă şi au acţionat constant cu utilajele de deszăpezire. La câţiva kilometri distanţa, florile de primăvară abia rezistă la temperaturile de iarnă. Ciclonul a intrat încă de marţi în ţara noastră. Pe zi de ce trece îşi va intensifica, însă, puterea. Aduce ploi şi temeperaturi scăzute. 

Pe acelaşi subiect

Strat gros de grindină în Arad

În judeţul Arad, aseară, a plouat cu găleata, iar o pătură groasă de grindină s-a aşternut.

Vor fi diferenţe chiar şi de 10 grade de la o zi la alta. 

Mihăiţă Huştiu, meteorolog ANM: Aşteptăm precipitaţii până joi seara, în special în zona de vest, pentru care s-a emis şi o informare. Va ploua destul de mult, iar la munte un episod de iarnă autentică, cu ninsori. Seara vom avea temperaturi negative, minus 5, minus 6. 

Cei care au făcut schimbul de garderobă, trebuie să scoată hainele de la naftalină. 

Episodul de iarnă ţine până mâine. În weekend vremea va fi din nou caldă, iar temperaturile vor ajunge la aproape 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » O furtună cu grindină a lovit în Arad, ninsorile continuă la munte. Cât mai durează episodul de iarnă în România