Meniu
Search
x

O nouă avertizare meteo: Cod galben de ploi în jumătate de ţară, cod portocaliu în Dobrogea

Meteorologii au trimis noi avertizări meteo pentru următoarele ore. Astfel, duminică, în intervalul 10:00 – 23:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

De Monica Palade la 13.06.2021, 12:28

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65...70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Totodată, duminică, în intervalul 14:00 –  23:00, intră în vigoare un cod portocaliu în Dobrogea.  Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

O nouă avertizare meteo: Cod galben de ploi în jumătate de ţară, cod portocaliu în Dobrogea

Informare meteo pentru perioada următoare

În intervalul de valabilitate: 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » O nouă avertizare meteo: Cod galben de ploi în jumătate de ţară, cod portocaliu în Dobrogea