Antena Meniu Search
x

O nouă tornadă a lovit într-o localitate din Ialomiţa (Video)

Natura şi-a arătat din nou forţa. O nouă tornadă a lovit într-o localitate din Ialomiţa, la nici 20 de kilometri distanţă de locul unde, în urmă cu aproape o lună, un vârtej uriaş a distrus acoperişurile a zeci de case şi a răsturnat un autocar.

de Redactia Observator

la 25.05.2019, 11:55

Vezi și

Natura şi-a arătat din nou forţa. O nouă tornadă a lovit într-o localitate din Ialomiţa, la nici 20 de kilometri distanţă de locul unde, în urmă cu aproape o lună, un vârtej uriaş a distrus acoperişurile a zeci de case şi a răsturnat un autocar.

Oamenii au privit îngroziţi vârtejul format pe un câmp din Ialomiţa. Tornada a fost filmată de locuitori aflaţi la 20 de kilometri distanţă unii de ceillalţi. Cu toţii, au sperat ca fuiorul să nu se apropie de casele lor.

Din fericire furtuna nu a durat mai mult de cinci minute. Judetul Ialomiţa a fost pentru câteva ore sub cod galben de furtuni puternice.

În urmă cu aproape o lună, aproape 20 de case din Călăraşi au rămas fără acoperiş după ce o tornadă formată în zona Drajna a lovit trei sate. Un autobuz a fost luat pe sus de vântul puternic şi aruncat în câmp.

La câteva zile după, autorităţile au decis ca oamenii să fie avertizaţi prin sistemul RO ALERT atunci când fenomene meteo extreme ameninţă localităţile lor. Pentru tornada de ieri nu s-a emis însă nicio alertă.

În Tulcea grindina a făcut prăpăd. Un covor de gheaţă s-a aşternut peste grădinile şi câmpurile oamenilor. Şi în Galaţi peisajul s-a schimbat în câteva clipe, iar în Ilfov şoferii au fost surprinşi în maşini de rafale.

În Corbeanca, la 20 de kilometri de Capitală, a fost vijelie urmată de grindină. La Iaşi, ruperea de nori a inundat aproape toate arterele principale din oraş.

De altfel, tot nordul ţării a fost măturat de fenomene meteo extreme. În judeţul Botoşani pompierii au intervenit în mai multe localităţi cu bărci, motopompte şi autospeciale pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

În Maramureş un drum judeţean a fost rupt şi mai multe gospodării au fost inundate.

Iar în Vaslui circulaţia pe drumul european 581 a fost întreruptă din cauza aluviunilor aduse de viitură. În Bacău, Vrancea şi Dâmboviţa, alte zeci de localităţi au fost măturate de furtuni violente.

Meteorologii spun că furtunile puternice au fost aduse de un ciclon mediteranean care s-a încărcat cu umiditate şi din Marea Neagră. După temperaturi de 27 de grade, specialiştii au emis peste 50 de coduri, inclusiv portocaliu, pentru Capitală, dar şi pentru judeţe din sudul, estul şi nordul ţării. Fenomenele extreme nu ne vor ocoli nici în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » O nouă tornadă a lovit într-o localitate din Ialomiţa (Video)