Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ploi, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. ANM a emis un nou cod portocaliu de vreme severă, până mâine dimineață

Administrația Naţională de Meteorologie a actualizat, marți, avertizările cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și alerta de caniculă și disconfort termic. 

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 10:31

În intervalul 5 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 20:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii în sud-vestul țării

Pe acelaşi subiect

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii intră în vigoare astăzi, la ora 14.00, și expiră miercuri, 6 iulie, la ora 10.00.

În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Caniculă în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei

Interval de valabilitate: 6 iulie

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

meteoromania.ro

În intervalul menționat valul de căldură se va menține local în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Prognoză specială pentru București. Vreme caniculară, cu temperaturi de 36 grade

Temperaturile maxime vor ajunge marți la 36 de grade în București. Potrivit prognozei speciale emise pentru Capitală, meteorologii avertizează că indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic. În intervalul marți ora 10:00 - miercuri ora 9:00, vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, dar condițiile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse.

De miercuri, ora 9:00 până la ora 21:00, vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând de după-amiază, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse torențiale.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Ploi, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. ANM a emis un nou cod portocaliu de vreme severă, până mâine dimineață