Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în România. Vreme severă în jumătate de țară, astăzi și mâine

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, luni, două atenționări cod galben și portocaliu, vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară. 

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 10:37

Luni, între orele 12:00 – 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat și în restul țării, precizează ANM.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Coduri galben și portocaliu de grindină și vijelii

Tot luni, între orele 12:00 – 21:00 o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali și anunță averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65...75 km/h).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp. Codul portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Prognoză meteo București. Vremea caniculară se menține, cu disconfort termic ridicat

Vremea va fi caniculară la Bucureşti, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi de luni până marţi seara.

În intervalul luni ora 10:00 - marți ora 21:00, valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade, iar cele minime de 18...21 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în România. Vreme severă în jumătate de țară, astăzi și mâine