Antena Meniu Search
x

Ploi torenţiale, inundaţii puternice şi maşini luate de ape în mai multe judeţe

Ultima lună de vară ne surprinde cu temperaturi de toamnă. Aproape toată ţara a stat sub cod galben de ploi până aseară târziu.

de Redactia Observator

la 02.08.2019, 10:08

Vezi și

Ultima lună de vară ne surprinde cu temperaturi de toamnă. Aproape toată ţara a stat sub cod galben de ploi până aseară târziu.

În Argeş, un bărbat a murit surprins de viitură, în timp ce încerca să traverseze un râu.

În Alba, peste 90 de animale au căzut secerate la pământ după ce au fost lovite de trăsnet, iar în judeţe ca Braşov şi Hunedoara a plouat în câteva ore cât pentru jumătate de lună.

În judeţul Argeş, forţa naturii a făcut şi victime omeneşti. Un cioban din comuna Godeni s-a aventurat să treacă un râu învolburat pentru a ajunge la vacile pe care le avea în grijă, dar s-a înecat.

Pe acelaşi subiect

După furtuni, rămân inundaţiile. În Braşov, a plouat fără încetare aproape două zile. Pe străzile transformate într-un lac, mai multe maşini au rămas complet blocate în apa de jumătate de metru.

Un bărbat captiv într-o maşină inundată a fost obligat să evadeze pe geam.

Ploi torenţiale şi inundaţii în mai multe judeţe

Într-un cartier din oraşul Ghimbav, localnicii ştiu că aproape la fiecare ploaie canalizarea nu mai face faţă.

'Avem un bazin colector cu nişte pompe care preia apa şi o duc către râul Ghimbăşel. Uneori aceste pompe se dezamorsează şi softul, calculatorul nu mai simte ceea ce trebuie să facă. Nu este o scuză, ne dorim să găsim soluţii', a declarat Ionel Fliundra, viceprimarul oraşului Ghimbav.

Oamenii au muncit o zi întreagă pentru a face un dig din peste 200 de saci cu nisip.

Ploaia a transformat străzile în lacuri şi în Hunedoara. Mai mulţi pietoni au fost surprinşi de viitură. Printre ei, şi un copil.

Doar astăzi se mai încălzeşte, dar pentru scurt timp. Vor fi 34 de grade în sudul ţării. De mâine însă, se întorc ploile, iar temperaturile scad chiar şi cu 10 grade în toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Ploi torenţiale, inundaţii puternice şi maşini luate de ape în mai multe judeţe