Antena Meniu Search
x

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în toată ţara. Orașul în care a plouat în 20 de minute cât pentru o săptămână

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii şi în restul ţării. În total s-au înregistrat 16 coduri portocalii de vreme severă şi unul roşu de inundaţii în judeţul Caraş Severin. În oraşul Oraviţa viitura a inundat drumurile şi gospodăriile oamenilor, care au privit neputincioşi cum apa le distruge agoniseala. Potop a fost şi în Hunedoara unde mai mulţi copaci au fost doborâţi peste şosea. Iar pe drumul care face legătura dintre Câmpul lui Neag şi Băile Herculane, 200 de turişti au rămas blocaţi din cauza drumului forestier afectat de vreme. 

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 07:54

Vezi și

Potopul s-a abătut peste oraşul Oraviţa unde în doar 20 de minute a plouat cât pentru o săptămână. Drumurile s-au transformat în râuri, iar oamenii priveau îngroziţi cum viitura o ia la vale pe străzi.

Apa venită de pe versanţi a inundat complet oraşul, iar preţ de jumătate de oră localnicii s-au luptat cu apele care le-au inundat complet gospodăriile. Mai multe echipaje au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din locuinţe.

Şi în judeţul Hunedoara a fost rupere de nori. Străzile şi curţile oamenilor din localitatea Baia de Criș au fost complet inundate. Şi aici a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din curţile şi pivniţele localnicilor. Iar pe DN 76 din, la intrarea în satul Ţebea, doi copaci au căzut pe carosabilm, din fericire, însă, nimeni nu a fost rănit. Drumul a fost curăţat de către echipajele de intervenţie.

Turiști blocați pe drumul spre Băile Herculane

Pe acelaşi subiect

Sute de turişti străini aflaţi într-o expediţie în ţara noastră au rămas cu maşinile blocate pe drumul care face legătura dintre Câmpul lui Neag din judeţul Hunedoara de Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, porţinea de şosea fiind afectată de ploile abundente.

În excursie erau peste 100 de maşini în care se aflau 200 de persoane. La faţa locului au intervenit echipaje din trei judeţe. În cele din urmă, două maşini au fost tractate de autorităţi, iar restul maşinilor s-au întors din drum.

În ciuda furtunilor, astăzi şi mâine vor fi înregistrate temperaturi între 33 şi 36 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în toată ţara. Orașul în care a plouat în 20 de minute cât pentru o săptămână