Antena Meniu Search
x

Prima ninsoare în București. În nordul Capitalei a nins ca-n povești, în timp ce în Sectorul 4 nu a căzut niciun fulg

Unii dintre bucureşteni au avut parte astăzi de prima zăpadă din acest sezon. Un strat subţire de nea a acoperit străzile din zona de nord a capitalei. A fost însă de ajuns să le dea speranţa unui Crăciun alb celor care mai visează la sărbătorile de altădată.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 14:14

Vezi și

21 decembrie, cea mai ”scurtă” zi din an, marchează începutul iernii astronomice, dar și al celor mai reci trei luni din an. Tot astăzi a nins pentru prima dată, în acest sezon, în Capitală. Zăpada s-a așternut într-un strat subțire, mai ales în nordul Bucureștiului, în timp ce în sectorul 4, de exemplu, nu a căzut niciun fulg. 

Totodată, în această dimineață s-a remarcat un fenomen de inversiune termică: la munte s-au înregistrat temperaturi între 2 și 6 grade, în timp ce la câmpie s-au instalat temperaturi sub 0 grade. De exemplu, la ora 9, la Bâlea Lac au fost 5 grade Celsius, în timp ce în București, termometrele indicau -4 grade. Pe Vârful Omu s-au înregistrat 2 grade Celsius, iar la Târgoviște, doar -6 grade.

Cu o noapte în urmă, România s-a trezit îngheţată, înregistrându-se cele mai scăzute temperaturi din acest sezon. Totuşi, suntem încă departe de temperaturile obişnuite ale lunii decembrie. Acum, 24 de ani, în prima zi de Crăciun au fost minus 34,5ºC, la Întorsura Buzăului. Anul acesta, sărbătorile de iarnă vin cu vreme de Paşte.

De astăzi, însă, un val de aer cald va cuprinde aproape toată Europa şi va ajunge spre finalul săptămânii şi în România. "Temperaturile vor creşte rapid. În weekendul Crăciunului vor fi şi maxime de 16, 17 grade Celsius. Iar ninsorile vor lipsi", a declarat Simona Căpşună, meteorolog Observator. Un strat subţire de zăpadă e posibil să se depună înainte de Revelion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Prima ninsoare în București. În nordul Capitalei a nins ca-n povești, în timp ce în Sectorul 4 nu a căzut niciun fulg