Antena Meniu Search
x

Revine canicula în România. De joi, aer tropical și temperaturi de peste 40 de grade în aproape toată țara

Meteorologii anunță un nou val de caniculă în România, cu valori resimțite la umbră de peste 40 de grade Celsius. De la mijlocul acestei săptămâni revine aerul tropical în majoritatea zonelor.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 13:59

Revine canicula în România. De joi, aer tropical și temperaturi de peste 40 de grade în aproape toată țara - Observator

Potrivit meteorologilor ANM, de joi, 4 august, în România revine canicula. Astfel, se vor înregistra maxime de 37 grade la umbră, însă valorile resimțite vor trece de 40 grade Celsius.

"De joi ( 4 august), vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã în regiunile sud-vestice. Disconfortul termic va fi ridicat în Banat, Crişana, Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor încadra între 26...28 pe litoral şi pânã în jurul a 37 de grade în Banat, sudul Olteniei și al Munteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, în est şi sud-est unde pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea şi zona Carpaţilor de Curbură", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 1 - 8 august 2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Pe acelaşi subiect

Vremea 8 - 15 august 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice. 

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 15 - 22 august 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și submontane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 22 - 29 august 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Revine canicula în România. De joi, aer tropical și temperaturi de peste 40 de grade în aproape toată țara