Antena Meniu Search
x

Video România, între ploi și ninsori timp de o săptămână

Începutul de primăvară se dovedeşte a fi extrem de capricios. În doar jumătate de lună am traversat toate anotimpurile. După vremea caldă din primele zile ale lui Mărţişor, a urmat valul de ninsori, iar de astăzi ne aşteaptă cel puţin o săptămână de ploi. Când speram să lăsam gecile şi cizmele deoparte, ANM a emis două coduri de vreme rea.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.03.2021, 19:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vreme de iarnă la jumătatea lui martie

Şoselele din Braşov au arătat ca-n mijlocul iernii. Cum vremea rea e o provocare pentru şoferi, nu au lipsit nici accidentele. Pe DN1, la ieşire din Predeal spre Braşov, un bărbat a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe şosea. S-a răsturnat cu maşina opt metri în gol şi s-a oprit într-o casă. Drumarii au acţionat continuu pe şosele. Şi asta deşi în mod normal la mijlocul lunii martie se pregăteau să retragă utilajele de dezăpezire în garaje. Acum însă au suplimentat stocul de materiale antiderapante.

Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Braşov: Zonele montane din judeţul Sibiu, Braşov sunt foarte expuse şi vor fi ninsori abundente acolo. De dimineaţă au fost mici probleme pe DN1A, camioane la urcat mai greu, dar colegii mei au intervenit.

Pe pârtii, de obicei ninsoare e motiv de bucurie. Dar astăzi codul portocaliu de zăpadă a amânat un campionat de schi.

Sebastian Rusu, viceprimar: Chiar ieri a început SES Cup, campionatul de schi. Astăzi a trebuit să-l oprim, pentru că avem o cantitate de precipitaţii abundentă. Este destul de mare pârtia aşa că vom decala cu o zi.

A nins din belşug şi la Bâlea Lac. Acolo, zăpada măsoară peste doi metri jumătate.

Gabriel Muntean, cabanier: De dimineaţă am fost nevoiţi să refacem potecile către cabane, cu ratracurile, pe alocuri cu lopata. Telecabina funcţionează normal.

Traseele turstice din masivul făgăraş sunt tot închise. Din cauza stratului proaspăt de zăpadă de pe crestelele montane, salvamontişii avertizează că e risc de avalanşă.

Dan Popescu, salvamont Sibiu: A fost emisă o avertizare a avalanşei de grad 3 din 5, în Munţii Făgăraş. Recomandăm turiştilor, dar şi schiorilor să nu se aventureze la altitudini mai mari de 1800 de metri.

Unde nu a nins, a plouat toată ziua. Un drum judeţean din Caraş-Severin s-a transformat în un lac, din cauza scurgerilor de pe versanţi. 

Aproape toată ţara rămâne sub cod galben, până joi dimineaţa. în timp ce mai multe judeţe din centrul ţării sunt în cod portocaliu până mâine seară. Aici va ninge abundent, iar vântul va sufla cu putere. Ninsorile nu se vor opri nici după ieşirea din vigoare a avertizărilor, spun meteorlogii. la munte va ninge şi săptămana viitoare 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » România, între ploi și ninsori timp de o săptămână