Antena Meniu Search
x

Video România, lovită de ciclonul care a adus ninsori de proporţii în Vest. "Ploi sângerii" în aproape toată ţara

Ciclonul care a adus inundaţii şi ninsori de proporţii în Europa de Vest ajunge şi la noi. Furtuna va aduce ploi şi praf saharian. Aşa-numitele ploi sângerii vor începe din seara aceasta în aproape toată ţara.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 20:07

Vezi și

Furtuna care a început deasupra Mării Mediterane vine la noi cu praf din deşertul Sahara. Ploile vor aduce din straturile înalte ale atmosferei particule roşiatice de nisip. 

Ioana Scărlătescu, meteorolog Observator: Praful saharian va fi prezent în atmosfera înaltă, dar va fi adus la sol de ploile care vor cădea în special în jumătatea de vest a ţării. Praful va fi depus pe vegetaţie şi pe obiecte şi îl vom putea observa pe parcursul zilei de mâine. Dacă vom şterge, de exemplu maşina cu un şerveţel curat, vom observa praful roşiatic, foarte fin. 

"Ploi sângerii" în aproape toată ţara

Aproape toată ţara va fi acoperită de aşa numitele "ploi sângeri" care aduc praful saharian. 

Pe acelaşi subiect

Oana Păduraru, meteorolog ANM: Ne aflăm la periferia ciclonului mediteranian, însă, precipitaţiile sub formă de ploaie vor fi prezente în această noapte şi pe parcursul zilei de mâine în zona Banatului, zona Olteniei dar pe arii mai restrânse şi în Crişania, Muntenia şi Transilvania.

Ciclonul a adus necazuri mari în Franţa, Grecia şi Italia

Ciclonul care vine deasupra României a adus necazuri mari în Franţa, Grecia şi Italia. Multe localităţi din apropierea de Milano au fost îngropate în zăpadă. Localnicii au fost nevoiţi să îşi facă drum prin troinele care le ajungeau până la brâu. La 300 de kilometri distanţă, lângă Veneţia, problema au fost inundaţiile.

Localnicii au făcut diguri din saci cu nisip ca să îşi protejeze casele, restaurantele şi magazinele. În apropiere de Veneţia a fost cod roşu de ploi şi inundaţii. 

Localnic: Nu am crezut niciodată că va intra apă de jumătate de metru, aproape 70 de centimetri, ca să fiu mai exact, în local. Am rămas uimit, complet uimit! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » România, lovită de ciclonul care a adus ninsori de proporţii în Vest. "Ploi sângerii" în aproape toată ţara